Son Konu

Kanal İstanbul güzergahında yüzde 3 bin prim yapan yer

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kanal%2DIstanbul%2Dun%2Dguzergahi%2Dbelli%2Doldu%2DGuzergah%2D45%2Dkilometre%2D65%2DMilyara%2Dinsa%2Dedilecek%2D%2D201801151022%2Ejpg

Birinci olarak 2011 yılında açıklanan, AKP hükümetinin “Çılgın Proje” dediği “Kanal İstanbul” son devirde tekrar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Tayyip Erdoğan, “Kanal İstanbul” projesine karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’na, “Sen otur işine bak” diye çıkışması da tartışmayı alevlendirdi.

İBB Lideri İmamoğlu da Erdoğan’ın kelamlarına karşılık vererek, “Ben, burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim. Ben toplumun menfaatlerini ve haklarını korumak için belediye lideri seçildim. ‘Sen otur işine bak’ cümlesinin bir diğer açılımı, ‘En güzelini ben bilirim’ demektir. Bence en uygununu 16 milyon bilir” demişti.

Öte yandan “Kanal İstanbul” tartışması bir öbür kritik ayrıntıyı da hatırlattı.

Türkiye Sanayi ve Kalkınma Bankası (TSKB) birçok “mega proje”nin gündeme gelmesi sonrasında yerlerdeki bedel değişimini inceliyor ve yayınlıyor. “Kanal İstanbul” projesi sonrasında da 2010 yılı ile 2018 yılı ortasında, o bölgedeki yerlerin paha değişimleri gündeme gelmişti.

2010-2018 yılları ortasında “Kanal İstanbul”un geçeceği güzergahtaki yerlerin pahasının yüzde 3200 oranında arttığı görülmüştü. Bu oranın şimdilerde daha da üst çıktığı da tabir ediliyor.

İşte 2018 yılında gündeme gelen o grafik:

sdgsdknl.jpg

Üst Alt