bilgiliadam
Yeni Üye
Rivayet olunur ki bir kutlu gecede, Kanuni Sultan Suleyman, ruyasında Resulullah efendimizi gorurSultan Suleyman, peygamber efendimizi takip ederek bugun Suleymaniye'nin inşa edilmiş olduğu yaklaşık yetmiş donumluk arazinin bulunduğu cok guzel manzaralı tepeye gelirler Bu tepe, hem Halic'i hem de Boğazici'ni mukemmel bir acıdan gorurPeygamber Efendimiz, Sultan Suleyman'a; “Mihrabı buraya, minberi buraya olsun derKanuni Sultan Suleyman kutlu ruyadan uyanır, şukurler eder Mimar Sinan'ı cağırtır Hicbir acıklama yapmadan buyuk bir heyecan ile ruyada gorduğu yere goturur:“Buraya bir cami bir de kulliye yapacağız diye sozlerine başladığında, Mimar Sinan soze karışır:
“ Sultanım, mihrabı burada, minberi burada olsun…
Sultan Suleyman şaşırır: “ Sinan sen bu işten haberli gibisin der Mimar Sinan cevap verir: “ Sultanım dunku ruyanızda ben de bir adım gerinizde geliyor idim…
Temele İlk Taşı Şeyhulislam Ebussuud Efendi Koydu…
Turklerin en buyuk hukumdarı Kanuni Sultan Suleyman'ın adıyla anılan “Suleymaniye Camii ihtişam ve zarafet yonunden yalnız Turk mimarisinin değil, butun dunya mimarisinin de en seckin eserlerinden biridir
“ Sultanım, mihrabı burada, minberi burada olsun…
Sultan Suleyman şaşırır: “ Sinan sen bu işten haberli gibisin der Mimar Sinan cevap verir: “ Sultanım dunku ruyanızda ben de bir adım gerinizde geliyor idim…
Temele İlk Taşı Şeyhulislam Ebussuud Efendi Koydu…
Turklerin en buyuk hukumdarı Kanuni Sultan Suleyman'ın adıyla anılan “Suleymaniye Camii ihtişam ve zarafet yonunden yalnız Turk mimarisinin değil, butun dunya mimarisinin de en seckin eserlerinden biridir