D dagcı Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,900 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 68 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 3 May 2024 #1 Kapalı Bafra Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kıyma 3-4 tane soğan Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamuru için; 2 su bardağı ılık su (200 ml bardak ölçüsü) 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 5-5.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin denetim sizde olsun) Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt Kapalı Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel iç harcını hazırlayalım. Sıvı yağı tavaya alalım kıymayı ekleyelim. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pisene kadar kavuralım. Baharatları ve tuzu ekleyip ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım. Suyu ve mayayı yoğurma kabına alalım. Az az unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Ben 5 bardak +1 kaşık un kullandım denetimli ekleyelim unu sert bir hamur olmasın. Hamuru 45 dakika kadar mayalandıralım. 7 modüle bölelim ve beze yapalım. Üzenlerini örtüp 15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru uzunlamasına açalım. Kıymalı harçtan koyup kenarları kapatarak üstte birleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısınmış 250 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca tereyağı sürüp sıcak olarak servis edelim. Kapalı Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kapalı Bafra Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kıyma 3-4 tane soğan Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Hamuru için; 2 su bardağı ılık su (200 ml bardak ölçüsü) 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 5-5.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin denetim sizde olsun) Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt Kapalı Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel iç harcını hazırlayalım. Sıvı yağı tavaya alalım kıymayı ekleyelim. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pisene kadar kavuralım. Baharatları ve tuzu ekleyip ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım. Suyu ve mayayı yoğurma kabına alalım. Az az unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Ben 5 bardak +1 kaşık un kullandım denetimli ekleyelim unu sert bir hamur olmasın. Hamuru 45 dakika kadar mayalandıralım. 7 modüle bölelim ve beze yapalım. Üzenlerini örtüp 15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru uzunlamasına açalım. Kıymalı harçtan koyup kenarları kapatarak üstte birleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısınmış 250 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca tereyağı sürüp sıcak olarak servis edelim. Kapalı Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı