B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 28 Kas 2023 #1 Hacivat ve Karagozun birbirinden eğlenceli ve komik diyalogları Karagoz Ve Hacivat Hacivat: Merhaba Karagoz’um Karagoz: Hoş geldin suda pişmiş bal kabağı Hacivat: Aman Karagoz’um benimle guzel konuş Gel seninle Bursa’yı gezip dolaşalım Karagoz: Kime dalaşalım Hacivat: Dalaşalım değil Karagoz’um dolaşalım Karagoz: Nereyi dolaşalım? Hacivat: Bursa’yı dolaşalım dedim ya Karagoz’um sen beni dinlemiyorsun Karagoz: Hı peki anladım Hacivat’ım Hacivat: Gel şuradan dolmuşa binelim Karagoz: Ne dolmuş Hacivat’ım Tepemin tasını attırma Actırma benim bayramlık ağzımı tepelerim ha! Hacivat: Seninle arabaya binip Bursa’yı dolaşalım diyorum, anlamıyorsun Karagoz: Hı tamam anladım Hadi arabaya binelim Beraber arabaya binerek Bursa’yı gezerler Son olarak Kapalıcarşı’ya giderler Karagoz: Hacivat’ım bu insanlar delirmiş, kendi kendilerine konuşuyorlar Hacivat: Sen de bir şey bilmiyorsun Karagoz’um telefonla konuşuyorlar Karagoz: Telefon da nedir? Hacivat: İletişimi sağlıyor Karagoz’um Karagoz: İyi, cok guzel Hacivat’ım Teknoloji cok gelişmiş Karagoz: Neyse benim gitmem lazım Hacivat: Tamam sonra goruşuruz hoşcakal Karagoz: Oh cok şukur senden kurtuluyorum Hacivat: Haydi git gideceğin yere uğurlar olsun imageskaragozilehacivatdiyaloglari5ad115cdca809 HACİVAT Hoş geldin sevgili Karagoz'um! KARAGOZ Hoş bulduk kel kafalı kara uzum! HACİVAT Nereden gelip, nereye gidiyorsun bakalım? KARAGOZ Bir yere gittiğim yok da, oğlumla kac saattir okumayazma calıştık Biraz gezeyim dedim HACİVAT Tabii iyi yaptın efendim, kafan balon olmuştur KARAGOZ Hay hay, kafam balon oldu da ucmasın diye boynuma yapıştırdım HACİVAT Hemen yanlış anlama, yani uzun zaman ders calışmaktan kafan şişmiştir KARAGOZ Kafam pişti de soğutmaya cıktım HACİVAT Allah iyiliğini versin! Neyse, calışmalar iyi gidiyor mu? KARAGOZ Hem de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav! Sen soyle de mudur benim ilkokul diplomamı hazırlasın HACİVAT Efendim sen hele hepsini iyi oğren de diploma işi kolay KARAGOZ Şey, okuma yazma oğrenirsem diploma başka başka ne işime yarayacak? HACİVAT Bak, mesela artık muhure luzum kalmayacak KARAGOZ Yerine kimse bakmayacak mı? HACİVAT Kimin yerine Karagoz'um? KARAGOZ Artık mudure luzum kalmayacakdedin ya! HACİVAT Efendim mudur değil muhur! Hani imza yerine bastığın damga yok mu? KARAGOZ Oyle soylesene koftehor! HACİVAT Pekala mektup yazmasını biliyor musun? KARAGOZ Biliyorum Hacı Cavcav, cok kolay! HACİVAT Aferin, demek bilgini o kadar ilerlettin? O halde soyle bakalım, mektup nasıl yazılır? KARAGOZ Oğlum Hazır Mektuplardiye bir kitap getirmiş Onun icinden secip secip yazılır HACİVAT Allah iyiliğini versindesene oğlun da senin kafada yetişiyor Hic kitaptan kopya edilerek mektup yazılır mı? KARAGOZ Niye yazılmasın? Bir yere yazdım, oldu HACİVAT Pekala cevap geldi mi? KARAGOZ Cevap gelmedi, mektubun kendisi geri geldi HACİVAT Neyse O zaman seninle biraz mektup uzerine konuşalım Ornek ister misin? KARAGOZ Parasız olursa isterim Hacı Cavcav! Pişirip akşama yeriz HACİVAT Yine ne anladın, mektup pişirilip yenir mi? KARAGOZ Koftehor, Ordek ister misin?dedin ya! HACİVAT Aklın yine başka yerlere gitti Sen şimdi beni iyi dinle! Bir defa tarihsiz mektup olmaz KARAGOZ Anladım, talihsiz mektup olmaz HACİVAT Talih değil, tarih! Yani mektup kağıdının ustsağ koşesine o gunun tarihi yazılır KARAGOZ Hay hay, yazılır! HACİVAT Mektubu kime gondereceksin Karagoz'um? KARAGOZ Yabancıya gitmesin, kendime gonderirim Hem de cabuk gelir HACİVAT Sacmalama, insan kendine mektup gondermez Diyelim ki babana yazacaksın! KARAGOZ Pataklarım ha! Babam mezarda, postacı mektubu ona nasıl verecek? HACİVAT Allah Allah Pekala, mektubu bana yazıyorsun nasıl başlarsan? KARAGOZ Keci suratlı Hacı Cavcav, cabuk yanıma gel, canım seni pataklamak istiyor!diye yazarım HACİVAT Efendim olur mu? Cok sevgili arkadaşım, Hacivat Celebi Beyefendidiye yazılır KARAGOZ Ben sana oyle yazamam, cok istiyorsan otur kendin yaz! HACİVAT Pekala, bana yazma! Oğluna yazıyorsun Cok sevgili oğlum!diye başlarsın KARAGOZ Gerisini biliyorum Mektup bitince zarfa koyar, ustune de adres yazarım HACİVAT Aferin Karagoz'um, sonra? KARAGOZ Sonra da oğluma telefon edip, mektubu okurum HACİVAT Yine sinirlerim oynamaya başladı imageskaragozilehacivatdiyaloglari5ad115cdca809
Hacivat ve Karagozun birbirinden eğlenceli ve komik diyalogları Karagoz Ve Hacivat Hacivat: Merhaba Karagoz’um Karagoz: Hoş geldin suda pişmiş bal kabağı Hacivat: Aman Karagoz’um benimle guzel konuş Gel seninle Bursa’yı gezip dolaşalım Karagoz: Kime dalaşalım Hacivat: Dalaşalım değil Karagoz’um dolaşalım Karagoz: Nereyi dolaşalım? Hacivat: Bursa’yı dolaşalım dedim ya Karagoz’um sen beni dinlemiyorsun Karagoz: Hı peki anladım Hacivat’ım Hacivat: Gel şuradan dolmuşa binelim Karagoz: Ne dolmuş Hacivat’ım Tepemin tasını attırma Actırma benim bayramlık ağzımı tepelerim ha! Hacivat: Seninle arabaya binip Bursa’yı dolaşalım diyorum, anlamıyorsun Karagoz: Hı tamam anladım Hadi arabaya binelim Beraber arabaya binerek Bursa’yı gezerler Son olarak Kapalıcarşı’ya giderler Karagoz: Hacivat’ım bu insanlar delirmiş, kendi kendilerine konuşuyorlar Hacivat: Sen de bir şey bilmiyorsun Karagoz’um telefonla konuşuyorlar Karagoz: Telefon da nedir? Hacivat: İletişimi sağlıyor Karagoz’um Karagoz: İyi, cok guzel Hacivat’ım Teknoloji cok gelişmiş Karagoz: Neyse benim gitmem lazım Hacivat: Tamam sonra goruşuruz hoşcakal Karagoz: Oh cok şukur senden kurtuluyorum Hacivat: Haydi git gideceğin yere uğurlar olsun imageskaragozilehacivatdiyaloglari5ad115cdca809 HACİVAT Hoş geldin sevgili Karagoz'um! KARAGOZ Hoş bulduk kel kafalı kara uzum! HACİVAT Nereden gelip, nereye gidiyorsun bakalım? KARAGOZ Bir yere gittiğim yok da, oğlumla kac saattir okumayazma calıştık Biraz gezeyim dedim HACİVAT Tabii iyi yaptın efendim, kafan balon olmuştur KARAGOZ Hay hay, kafam balon oldu da ucmasın diye boynuma yapıştırdım HACİVAT Hemen yanlış anlama, yani uzun zaman ders calışmaktan kafan şişmiştir KARAGOZ Kafam pişti de soğutmaya cıktım HACİVAT Allah iyiliğini versin! Neyse, calışmalar iyi gidiyor mu? KARAGOZ Hem de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav! Sen soyle de mudur benim ilkokul diplomamı hazırlasın HACİVAT Efendim sen hele hepsini iyi oğren de diploma işi kolay KARAGOZ Şey, okuma yazma oğrenirsem diploma başka başka ne işime yarayacak? HACİVAT Bak, mesela artık muhure luzum kalmayacak KARAGOZ Yerine kimse bakmayacak mı? HACİVAT Kimin yerine Karagoz'um? KARAGOZ Artık mudure luzum kalmayacakdedin ya! HACİVAT Efendim mudur değil muhur! Hani imza yerine bastığın damga yok mu? KARAGOZ Oyle soylesene koftehor! HACİVAT Pekala mektup yazmasını biliyor musun? KARAGOZ Biliyorum Hacı Cavcav, cok kolay! HACİVAT Aferin, demek bilgini o kadar ilerlettin? O halde soyle bakalım, mektup nasıl yazılır? KARAGOZ Oğlum Hazır Mektuplardiye bir kitap getirmiş Onun icinden secip secip yazılır HACİVAT Allah iyiliğini versindesene oğlun da senin kafada yetişiyor Hic kitaptan kopya edilerek mektup yazılır mı? KARAGOZ Niye yazılmasın? Bir yere yazdım, oldu HACİVAT Pekala cevap geldi mi? KARAGOZ Cevap gelmedi, mektubun kendisi geri geldi HACİVAT Neyse O zaman seninle biraz mektup uzerine konuşalım Ornek ister misin? KARAGOZ Parasız olursa isterim Hacı Cavcav! Pişirip akşama yeriz HACİVAT Yine ne anladın, mektup pişirilip yenir mi? KARAGOZ Koftehor, Ordek ister misin?dedin ya! HACİVAT Aklın yine başka yerlere gitti Sen şimdi beni iyi dinle! Bir defa tarihsiz mektup olmaz KARAGOZ Anladım, talihsiz mektup olmaz HACİVAT Talih değil, tarih! Yani mektup kağıdının ustsağ koşesine o gunun tarihi yazılır KARAGOZ Hay hay, yazılır! HACİVAT Mektubu kime gondereceksin Karagoz'um? KARAGOZ Yabancıya gitmesin, kendime gonderirim Hem de cabuk gelir HACİVAT Sacmalama, insan kendine mektup gondermez Diyelim ki babana yazacaksın! KARAGOZ Pataklarım ha! Babam mezarda, postacı mektubu ona nasıl verecek? HACİVAT Allah Allah Pekala, mektubu bana yazıyorsun nasıl başlarsan? KARAGOZ Keci suratlı Hacı Cavcav, cabuk yanıma gel, canım seni pataklamak istiyor!diye yazarım HACİVAT Efendim olur mu? Cok sevgili arkadaşım, Hacivat Celebi Beyefendidiye yazılır KARAGOZ Ben sana oyle yazamam, cok istiyorsan otur kendin yaz! HACİVAT Pekala, bana yazma! Oğluna yazıyorsun Cok sevgili oğlum!diye başlarsın KARAGOZ Gerisini biliyorum Mektup bitince zarfa koyar, ustune de adres yazarım HACİVAT Aferin Karagoz'um, sonra? KARAGOZ Sonra da oğluma telefon edip, mektubu okurum HACİVAT Yine sinirlerim oynamaya başladı imageskaragozilehacivatdiyaloglari5ad115cdca809