Kardiyoloji nedir? kardiyoloji nedir kardiyoloji diğer adı kardiyoloji, kardiyolog, kardiyoloji doktorları, kardiyolog nedir, kardiyoloji ne çağrıda bulunmak, kardiyologlar Kardiyoloji nedir?diye hiç merak ettiniz mi Melek'ler? Ben merak ettim ve araştırdım, bulduğum bilgileri sevabına sizlerle de paylaşayım istedimkardiyolojinedir5c59401f3b1e9pngalt 1549352985 1549352985 kardiyolojinedir5c59401f3ed77kardiyolojinedir5c59401f3ed77kardiyolojinedir5c59401f3ed77 Kardiyoloji Kalbin ve damarların anatomik yapı, fizyoloji ve patolojisini inceleyen bilim dalı Dahiliyenin bir daha aşağı branşı olan bu bilim dalı, üniversite hastaneleri ve özel bazı hastanelerde başlıbaşına bir branş olmuştur Kardiyoloji kalp ve damarlara ait bozuklukların tanı ve tedavisi ile uğraşır Yürek muayenesinde genel dört muayene metodu uygulanır Gözle tahlil, el ile tetkik, parmakların üzerine vurularak çıkan sesi değerlendirme ve dinleme aleti ile kalbi dinleme Kalpdamar sistemi bir tüm olduğu için bir yerde olan hadise tüm sistemi etkiler O sebeple hastalıkların tanı ve tedavisinde bu husus göz önünde tutulmalıdır Kardiyolojinin günümüzde çok sık rastlanan romatizmal yürek hastalıkları, damar sertliği, koroner atardamar hastalıkları nedeniyle önemi çok artmış ve ona paralel olarak da gelişmiştir Bugün açık kalp ameliyatları, çok ince koroner damar (kalbin kendini besleyen damarlar) ameliyatları başarıyla yapılmaktadır Röntgen (kalbe özel çekilmiş röntgen), yürek elektrosu (grafisi) önemli tanı metodlarıdır Keza anjiografi (damar içine boyalı madde vererek filmini çekme), ekokardiyografi (kalbe özel ses dalgaları göndererek yansımaları yazdırma), sintigrafi, kateterizasyon (özel aletlerle but damarlarından kalbin içine girerek kalbin basınçlarını ölçme, boyalı madde vererek filmini çekme) ile tanı imkanları artmıştır Myokard scanning’i ile de kalp kasının durumu hakkında veri edinilmektedir Kardiyoloji dalında ihtisasını tamamlayan hekimlere kardiyolog denmektedir Kaynak: Kılavuz Ansiklopedisi