Son Konu

Kargalar Neyle Beslenir? Karga Ne Yer?

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
41
Puanları
48
Credits
-6,413
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kargalar neyle beslenir? Karga ne yer? Kuzguni geceyi andıran siyah tüyleri ve kötü sesleri ile karanlık estetizmi temsil eden kargalar, dünya üzerindeki en zeki hayvanlar arasında yer almaktadırlar. Karşı taraftan bir zarar gördüklerinde, güçlü hafızaları ile canlıyı akıllarında tutar ve kindar ruhları ile intikam almayı severler. Bilim adamları tarafından kargalar bazı dönemlerde çeşitli zeka testlerine tabi tutulmuştur. Çok sayıda testten başarılı bir şekilde geçmeyi başarmıştır.

Kargalar Ne Çeşit Beslenme Şekline Sahiptirler?

Kargalar, insan ırkını da içerisinde barındıran omnivor (hepçil) beslenme biçimine sahiptirler. Bu kindar hayvanlar için belli standartlar yoktur, her şeyi yiyebilirler. Yetişkin bir karga günde 300 gramdan daha da fazla yiyecek tüketebilir. Gelelim asıl sorumuza, kargalar ne yer?

Kargalar Neyle Beslenir?

Gelelim asıl sorumuza? Kargalar neyle beslenir? Kargaların yediği yiyeceklerin sayısı oldukça fazladır. Besin çöpleri, kuruyemiş, omurgasızlar, leş, et çeşitleri, meyve, böcekler ve daha bir sürü örneği kapsayan geniş bir besin skalasına sahipler. Ek olarak; sakat canlıları ya da kendilerinden boyut olarak küçük canlıları avlayarak ziyafet çekebilirler.

Kargalar ceviz de yer. Hatta kargaların cevizlerle çokça mücadelesi de olmuştur. Hatta bazı kargalar ceviz kıramadıkları için araçların geçiş güzergahına cevizi koyarak kırılmasını sağlamaktadır. Araç cevizin üzerinden geçtikten sonra kırılan cevizi yemektedir.

Her Karga Leş Yer Mi?

Bu soruya hayır diyerek başlayalım ve kafanızdaki soruyu çabucak yok edelim. Ancak karga türlerinden olan ”kuzgun” yahut ”kara karga” isimli hayvanların leş yediği bilinmektedir.


Kargalar Doğaya Katkıda Bulunur Mu?

Kargalar ne yer? Sorusuna sizler için cevap vermeye çalıştık. Peki kargalar doğaya katkıda bulunur mu? Kargalar, yiyeceklerini seyahat ederken yanlarında taşıdıklarında; yiyeceklerin doğada yayılmalarını sağlarlar. Böylece o tohum yahut yiyeceklerin farklı bölgelerde üremesine katkıda bulunurlar.

Kargalar Neden Dünyanın En Zeki Hayvanları Arasında Yer Alıyor?

Corvidae ailesine mensup olan kargalar, birçok açıdan ilgi çekici yetenekleri ile gözümüze çarpıyorlar. Kuvvetli iletişim ve sorun çözme becerileri bizleri büyülerken, uyum göstermeye oldukça meyilli oluşları onların zekasını bize sunuyor. Üstelik günlük yaşama insanlar ile adapte olmayı başarmışlar. İnsanların günlük yaşantısını kolaylaştıran gereçleri yemek bulmak konusunda kullanmaları da oldukça etkileyici.

Kargalar Alet Kullanabilir Mi?

Özellikle bazı karga türlerinin yaşadığı coğrafi konum sebebi ile zemin altına gömülmüş yiyecekleri çıkartmak için sivri aletler ürettikleri ve akıllıca kullandıkları gözlemlenmiştir.

Ayrıca bu konu üzerine yapılmış birçok deney ve araştırma bulunmakta. En popüler olanını anlatacak olursak,

Kargalar da insanlar gibi sorun çözebilme ve düşünebilme yetisine sahiptir. Betty adlı New Caledonian cinsi bir karga tüp içerisine konan eti alabilmek için teli bükmüş, bir kanca elde etmiştir. Bu sayede ulaştığı etin keyfini çıkartırken bilim gözlerini kargaların zekasına çevirdi.

Kargalar Aletleri Nasıl Üretiyor Ve Kullanıyor?

Nature Scientific Reports tarafınca yayımlanan 28 Haziran 2018 tarihli araştırma, kargaların; aletlerin şekillerini ezberleyebildiklerini ve ihtiyaçları olduğu vakit hafızalarından yardım alarak yeniden hatırlayabildiklerini ortaya koymuştur. Nasıl üretiyor olduklarına gelirsek, doğada buldukları materyaller ve hafızalarında sakladıkları araç-gereç şekillerini kopyalıyorlar. Özellikle ürettikleri sivri aletlerden yardım alıyorlar.

Kargaların İletişim Yetenekleri

İnsan ırkına birçok yönden benzeyen kargaların iletişim yetenekleri epey gelişmiştir. Aralarında birçok bilgiyi paylaşırlar ve sürüler arasındaki bağ oldukça güçlüdür. Kargaların alet üretme ve kullanma konusundaki becerilerinin, yetişkin kargaları izleyerek sonradan kazandıkları ya da hayatta kalma güdüleri ile oluşan bir yetenek olup olmadığı bilinmemektedir.
 
Üst Alt