Son Konu

Kargaların Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Stillwater

Yeni Üye
Katılım
30 Mar 2022
Mesajlar
9,225
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
46
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kargaların cinsiyeti nasıl anlaşılır? Kargalar, kargagiller familyasından düz gagalı, siyah parlak tüylere sahip, iri yapılı ve pençeli bir kuş türüdür. Halk arasında kötü sesleri ve uğursuzluğu ile bilinen bir hayvandır. Kargaların zekâ seviyeleri diğer hayvanlara oranla daha yüksektir. İnsanlardan sonra en zeki canlının karga olduğu düşünülmektedir. Kargalar 50 cümle ile 100 kelime arasında öğrenme yeteneğine sahip canlılardır.

Kargaların Özellikleri Nelerdir?
Eşlerine sadık hayvanlardır. Tek eşli olmayı tercih ederler. Ölüleri için yas tutarlar.

Beyinleri insan beynine benzerdir.

Birbirleri arasında ağa sahiptirler. Dayanışma içerisindedirler. Eğer bir karga zor durumda ise veya yaralanmışsa, tüm kargalar ona yardım eder.

Kolay uyum sağlayabilen hayvanlardır. Güney Afrika ve Yeni Zellanda bölgeleri hariç hemen hemen her yerde yaşamlarını sürdürebilirler.





Parlak eşyalar her zaman ilgilerini çeker ve bunları toplayıp yuvalarını süslemek amacı ile kullanırlar. Çoğu zaman kaçırdıkları bu süslü eşyaları insanlara hediye ettikleri de görülmüştür. Ayrıca çamaşır mandalı, anahtar gibi cisimleri çalabilirler.

Birçok kültürde karganın kötü kader ve ölümü, uğursuzluğu temsil ettiği düşünülse de Antik Yunan ve Roma ‘ da karga “ uzun ömürlülüğün” sembolü olarak geçer. Ayrıca mitolojide de kendilerine yer edinmişlerdir. Mitolojide bu hayvanların ölülerin ruhlarını taşıdıklarına inanmışlardır.

Kargaların Türleri Nelerdir?
Leş Kargası
Orman Kargası
Amerikan Kargası
Boz Karga
Palmiye Kargası
Somali Karga
Jamaika Kargası
Bazı karga türleri arasında yer almaktadır.

Kargaların Beslenmeleri
Kargalar bilinenin aksine leş yiyici değillerdir. Leş yiyen tür, kuzgundur. Kuzgun kargaya göre daha vahşi bir yaşam biçimine sahiptir.

Kargalar yemek ayırt etmeyip her şeyi yiyebilme kapasitesine sahiptirler. Çöpleri karıştırarak kendilerine besin ararlar. Böcek, kurt, fare, mısır, böğürtlen, ceviz, palamut gibi besinleri tüketirler. Çiftçiler arasında bilinenin aksine kargalar ekine zarar vermezler. Ekindeki zararlı canlıları yer ve çiftçiye bu konuda fayda sağlarlar. Fakat eskiden olduğu gibi birçok tarlada hâlâ kargaları korkutmak için birçok korkuluk bulunmaktadır. Yetişkin bir karganın günde 300 gr‘ dan fazla yiyecek tükettiği bilinmektedir.



Ayrıca kargalar kabuklu besinleri kendi başına kırıp yiyemediğinden dolayı zekasına kullanarak bu kabuktan kurtulur.

Kıramadığı cevizi araçların arasına atarak arabaların kabuğun üzerinden geçmesini ve kabuğu kırmasını beklerler. Daha sonra ise içindeki cevizi yerler.

Kargaların Ömrü Kaç Yıl?
Kargalar sanıldığının aksine yüz ya da iki yüz yıl kadar yaşamazlar. Ömürleri yaklaşık olarak on üç yıldır ama doğaya salınmayan yani esaret altında yaşayan kargalar yirmi yıldan daha uzun süre yaşayabilmektedir.

Kargalar ve Ses Taklit Yetenekleri
Kargaların insan seslerini taklit ettiği bilinmektedir. Özellikle sahiplerinin sesini taklit ederek köpek ve atları sinirlendirebilirler. Ayrıca miyavlama sesini ve endüstriyel motor gürültülerini taklit edebilen kargalar da bulunmaktadır.

Kargaların Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
Kargalara dıştan bakarak onların dişi veya erkek olup olmadığı anlaşılamamaktadır. Anlayabilmek için DNA testi ya da kan testi gereklidir. Bazı durumlarda kargaların yaşamı ve yuvalama dönemleri uzun süre takip edilirse cinsiyetin anlaşılmasında yardımcı olabilmektedir.
 
Üst Alt