Karışık Meyveli Tepsi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilin
- Yeteri kadar un (Yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- 1 paket amigo meyve mix (veya bir kase kadar evde kurutulmuş meyve varsa üzüm,incir,kayısı vs.)
- 1 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Karışık Meyveli Tepsi Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için yumuşak margarin,sıvı yağ,yumurta,pudra şekeri,nişasta,kakao ve vanilyayı yoğurma kabına alıp güzelce karıştıralım.
- Ardından kontrollü bir şekilde unu ve kabartmatozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
- İç malzemesi için bir kaseye küçük doğranmış kuru meyveleri koyalım. Ben amigo mix kullandım ama içindeki siyah üzümleri kullanmadım çekirdekli olduğu için.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 10 dk. Yumuşaması için bekletelim.
- Sonrasında süzüp üzerine ceviz,şeker ve tarçını ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız hamurun yarısını borcamın altına eşit şekilde elimizle yayalım.
- Üzerine hazırladığımız meyveli karışımı yayıp en üstüne tekrar kalan hamuru yerleştirelim.
- En üstteki hamuru eşit yaymak için hamurdan mandalina kadar parçalar alıp avuç içinizde açıp meyvelerin üzerine yerleştirin sonra yine elinizle bastırarak düzeltin.
- Kurabiyeyi istediğiniz büyüklükte dilimleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 30 dk. Pişirin.
- Altı pembeleşmiş olmalı.
- Piştikten sonra dilimlediğiniz yerlerden tekrar bıçakla geçip dikkatlice tepsiden çıkarın pudra şekeri serpip servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun