morfeus
Yeni Üye
Karışık Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 5 ,5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- İnstant maya
- El yapımı peynir (kaşar peyniri de oLabilir)
- 2 paket sucuk
- 250 gram kavurma
- Yumurta (Her bir pideye birer tane)
- Yumurta
- Tereyağ (Piştikten sonra eriyen tereyağını sürüyoruz)
Karışık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç malzemesine gelince evde ne varsa onu kullandım, pide kaşarsız olmaz ama şuan elimde yoktu bende kendi yaptığımız peyniri kullandım.
- Öncelikle hamurdan başlıyoruz. Mayayı 2 bardak ılık suyla karıştırıyoruz, şekerimizi de ilave edip eritiyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz, tuzumuzu unun üzerine atıyoruz, undan una fark ettiği için 5 buçuk bardak un ilave ettim ben, hamuru iyi yoğurmamız gerektiği için tezgaha alıp 15 dk daha yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz kaba alıp ağzını kapatıyoruz en az 1 saat olucak şekilde mayalandırıyoruz vaktiniz varsa bu süre daha da uzayabilir hamurunuz daha da güzel olacaktır.
- Hamur mayalandıktan sonra hamuru tezgahımın üstünde komple aldım, elimle gene bir yoğurdum.
- Daha sonra, 12 tane beze yapıp her birini unlayarak pide biçiminde açıyoruz.
- İçine ne kadar isterseniz kendi zevkinize göre 4 tanesini peynirli sucuklu yaptım, bir kısmını da kavurmalı yumurtalı yaptım,zaten tepsinin boyutu kadar yapıyorum 3 tane sığıyor, ha bir de yumurtalı yapmak istediğim pideyi az pişiriyorum.180-200 derece arası, pişmesine yakın fırını açıp içine yumurtaları tek tek tüm olarak kırıp çatalla ayırıyorum. Kesinlikle yumurtaları çırpıp içine felan dökmüyoruz,.
- Piştikten sonra da tereyağ sürüyoruz ve yemeye hazır afiyet olsun. .