İç için : çocuklar çok istediği için evde hazırlığım yoktu ne bulursam onla yaptım
El yapımı peynir (kaşar peyniri de oLabilir)
2 paket sucuk
250 gram kavurma
Yumurta (Her bir pideye birer tane)
Üzeri için
Yumurta
Tereyağ (Piştikten sonra eriyen tereyağını sürüyoruz)
Karışık Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç malzemesine gelince evde ne varsa onu kullandım, pide kaşarsız olmaz ama şuan elimde yoktu bende kendi yaptığımız peyniri kullandım.
Öncelikle hamurdan başlıyoruz. Mayayı 2 bardak ılık suyla karıştırıyoruz, şekerimizi de ilave edip eritiyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz, tuzumuzu unun üzerine atıyoruz, undan una fark ettiği için 5 buçuk bardak un ilave ettim ben, hamuru iyi yoğurmamız gerektiği için tezgaha alıp 15 dk daha yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz kaba alıp ağzını kapatıyoruz en az 1 saat olucak şekilde mayalandırıyoruz vaktiniz varsa bu süre daha da uzayabilir hamurunuz daha da güzel olacaktır.
Hamur mayalandıktan sonra hamuru tezgahımın üstünde komple aldım, elimle gene bir yoğurdum.
Daha sonra, 12 tane beze yapıp her birini unlayarak pide biçiminde açıyoruz.
İçine ne kadar isterseniz kendi zevkinize göre 4 tanesini peynirli sucuklu yaptım, bir kısmını da kavurmalı yumurtalı yaptım,zaten tepsinin boyutu kadar yapıyorum 3 tane sığıyor, ha bir de yumurtalı yapmak istediğim pideyi az pişiriyorum.180-200 derece arası, pişmesine yakın fırını açıp içine yumurtaları tek tek tüm olarak kırıp çatalla ayırıyorum. Kesinlikle yumurtaları çırpıp içine felan dökmüyoruz,.
Piştikten sonra da tereyağ sürüyoruz ve yemeye hazır afiyet olsun. .