İlkokul Takdir ve teşekkur puanları değişti Bir oğrencinin takdir alabilmesi icin derslerin donem puanları ortalamasının en az 85, teşekkur alabilmesi icin derslerin donem puanları ortalamasının en az 70 olması gerekiyor Bu durum şoyle bir sonuca yol acıyor 5'lik sisteme gore ağırlıklı ortalaması 4,95 olan birisi takdir alamayabilir veya ortalaması 4un altında birisi teşekkur alabilir Yani bu hesaplama sisteminin 5 lik sistemle kıyaslanması yanlış hesaplamalara yol acabilir
İlkoğretim Kurumları Yonetmeliğinin ilgili maddesi şoyledir:
Odullendirilecek Davranışlar ve Oduller
Okul Oğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulunca, ornek davranışları ile derslerdeki gayret ve başarılarıyla ustunluk gosteren oğrenciler;
a) (5 Ekim 2007 Gun ve 26664 SRG) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan ortalaması Turkce dersinden 5500, diğer derslerin her birinden 4500 puandan aşağı olmamak şartı ile tum derslerin donem ağırlıklı puan ortalaması 70008499 olanlar Teşekkur,
b) (5 Ekim 2007 Gun ve 26664 SRG) 8500 puan ve yukarı olanlar Takdirname,
c) (5 Ekim 2007 Gun ve 26664 SRG) Uc oğretim yılının her doneminde ust uste Takdirname alanlar Ustun Başarı(EK7)
c) (5 Ekim 2007 Gun ve 26664 SRG) Uc oğretim yılının her doneminde ust uste Teşekkur ya da donemlerin herhangi birinden veya bir kacından takdirname, diğerlerinden teşekkur alanlar Başarı(EK 71)
Ayrıca, ilkoğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında almış olduğu notlarla istenilen başarıyı gosterememesine rağmen aşağıdaki şartlardan en az birini taşıyan oğrencilere; oğretmenlerin veya okul yonetiminin onerisi uzerine Onur Belgesi(EK8) ile odullendirilir Bu oduller oğrencinin dosyasına işlenir
a) Ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye girmek
b) Ceşitli sosyal, kulturel ve sanatsal etkinliklerde ustun başarı gostermek