iltasyazilim
Yeni Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*78 adet patlıcan(patlıcanlar büyükse *bölünebilir)
*sıvı yağ
**1 çk tuz
*1 çk kimyon
*1 çk nane
*200 gr kıyma ( önceden kavrulmuş kıyma da kullanabilirsiniz ben öyle yaptım)
*2 orta boy soğan
*2 biber
**Yarım yk salça
*Maydanoz
*2 diş sarımsak
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları soyup ortasını yaralım Çok diplere gitmeden Kızgın yağda her tarafını kızartalım kızaran patlıcanları peçete üzerine alıp yağını bırakmasını bekleyelim Bir tavaya soğan ,biber doğrayıp kavuralım içine salça, kıyma ve baharatları ekleyip kavurup altını kapatalım Kızarmış patlıcanları tepsiye dizip iç malzemesiyle içini dolduralım ve bir kapta bir kaşık salça ile suyu açıp patlıcanların üzerine değil kenarından dökelim Tepsiyi ısınmış fırında koyup pişirelim
Afiyet olsun
*78 adet patlıcan(patlıcanlar büyükse *bölünebilir)
*sıvı yağ
**1 çk tuz
*1 çk kimyon
*1 çk nane
*200 gr kıyma ( önceden kavrulmuş kıyma da kullanabilirsiniz ben öyle yaptım)
*2 orta boy soğan
*2 biber
**Yarım yk salça
*Maydanoz
*2 diş sarımsak
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları soyup ortasını yaralım Çok diplere gitmeden Kızgın yağda her tarafını kızartalım kızaran patlıcanları peçete üzerine alıp yağını bırakmasını bekleyelim Bir tavaya soğan ,biber doğrayıp kavuralım içine salça, kıyma ve baharatları ekleyip kavurup altını kapatalım Kızarmış patlıcanları tepsiye dizip iç malzemesiyle içini dolduralım ve bir kapta bir kaşık salça ile suyu açıp patlıcanların üzerine değil kenarından dökelim Tepsiyi ısınmış fırında koyup pişirelim
Afiyet olsun