Son Konu

Kartepe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

seocu

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümünü Kartepe’de resmi merasimlerin akabinde gece düzenlenen meşaleli kortej yürüyüşü ve havai fişek gösterisi taçlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi merasimleri Kartepe Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Kartepe Belediye Lideri Av.M.Mustafa Kocaman ve Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı çelenk sunumu sonrasında hürmet duruşu ve İstiklal Marşı daima birlikte okundu.

GENİŞ KATILIM

Kartepe Kent Meydanı’nda düzenlenen merasime Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Kartepe Belediye Lideri Av.M.Mustafa Kocaman, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Olgun, belediye lider yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ünite müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ŞİİRLER OKUNDU

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi merasimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı bildirisinin okunması sonrasında Jandarma Astsubay Kd.Başçavuş Burhan Boz tarafından günün mana kıymetini belirten konuşma yapıldı. Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Efe Özbek, “30 Ağustos” ve Hande Ergün tarafından “Mehmetçik” isimli şiiri okudular.

100.YIL KORTEJİ VE FENER ALAYI

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı 100.yıl korteji ve fener alayı büyük coşku içerisinde gerçekleştirildi. Ataevler Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde başlayan kortej marşlar eşliğinde Kartepe Kent Meydanı’nda son buldu. Burada konuşan Kartepe Belediye Lideri Av.M.Mustafa Kocaman “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın daima birlikte 100.yıl coşkusunu yaşıyoruz. Coşkulu ve gururluyuz. Birçok zaferlerimiz olsun inşallah. Bu vatanın bir karış toprağı için hayatını veren şehitlerimiz bizlerin onurudur. Bugünlere gelmemizde emeği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vatan için hayatını vermiş tüm şehitlerimize rahmet ediliyorum. Gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Biz bir olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar olacaktır. Bu meydan bunu göstermektedir. Sizlerin her vakit hizmetkarı olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu coşkumuza ortak olup ortamızda olan, olmak isteyen de katılamayan gönül dostlarımıza sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Yeterli ki varsınız” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Üst Alt