M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Kas 2023 #1 Kayısı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 20 adet kayısı 10 adet ceviz içi 2 su bardağı su Yarım su bardağı şeker (isteyen çoğaltabilir) Süslemek için; Kaymak ve antep fıstığı Kayısı Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kayısıları yıkayıp sıcak suda 5 dakika kadar bekletelim ve süzdürelim. Su ve şekeri tencereye alalım şeker eriyince kayısıları ekleyip 15-20 dakika kaynatalım. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyan kayısıların içerisine yarım cevizi koyup kapatalım üzerini istediğimiz formda süsleyelim. Ben sevdiğim için kaymak ve antep fıstığı ile süsledim. Birde ölçüyü arttırarak daha fazla tatlı elde etmek istedim. Deneyeceklere pratik ve de gösterişli bir tanım olduğu için tavsiye eder afiyet olsun.
Kayısı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 20 adet kayısı 10 adet ceviz içi 2 su bardağı su Yarım su bardağı şeker (isteyen çoğaltabilir) Süslemek için; Kaymak ve antep fıstığı Kayısı Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kayısıları yıkayıp sıcak suda 5 dakika kadar bekletelim ve süzdürelim. Su ve şekeri tencereye alalım şeker eriyince kayısıları ekleyip 15-20 dakika kaynatalım. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyan kayısıların içerisine yarım cevizi koyup kapatalım üzerini istediğimiz formda süsleyelim. Ben sevdiğim için kaymak ve antep fıstığı ile süsledim. Birde ölçüyü arttırarak daha fazla tatlı elde etmek istedim. Deneyeceklere pratik ve de gösterişli bir tanım olduğu için tavsiye eder afiyet olsun.