M makaleci Yeni Üye Katılım 14 Ocak 2020 Mesajlar 351,088 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 36 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 14 Kas 2023 #1 Kazlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 500 gram kaz eti Orta uzunluk kase haşlanmış nohut 300 ml kalın bulgur 1 su bardağı sıcak su 2 su bardağı haşlanmış etin suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Kazlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı Öncelikle kazımızı haşlıyoruz düdüklü tencerede 30 dk kadar. Daha sonra haşlanmış etleri ayıklıyoruz. 26 cm tava kullandım ben, tavamızı ısıttıktan sonra yağı eti ve haşlamış olduğumuz nohutu koyuyoruz. Bir kaç dk kızardıktan sonra bulgurumuzu atıp iki tıp çevirip tuzunu suyunu atıp kapağını kapatıyoruz. Altı kısık halde 20 dk pişirip dinlendirttikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Kazlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 500 gram kaz eti Orta uzunluk kase haşlanmış nohut 300 ml kalın bulgur 1 su bardağı sıcak su 2 su bardağı haşlanmış etin suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Kazlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı Öncelikle kazımızı haşlıyoruz düdüklü tencerede 30 dk kadar. Daha sonra haşlanmış etleri ayıklıyoruz. 26 cm tava kullandım ben, tavamızı ısıttıktan sonra yağı eti ve haşlamış olduğumuz nohutu koyuyoruz. Bir kaç dk kızardıktan sonra bulgurumuzu atıp iki tıp çevirip tuzunu suyunu atıp kapağını kapatıyoruz. Altı kısık halde 20 dk pişirip dinlendirttikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun