morfeus
Yeni Üye
Keki Sodalı Çikolata Dolgulu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 şişe sade soda
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağına yakın rondoda çektiğim cevizi ekledim. En son üzerine de fırına vermeden önce damla çikolatası serptim
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket hazır çikolata sos kullandım (Sosu üzerinde yazan şekilde hazırladım)
Keki Sodalı Çikolata Dolgulu Kek Tanımı Yapılışı
- Kek için yumurta ve şekeri kar üzere olana kadar en az 4-5 dakika çırptım.
- Sıvıyağ ve sodayı da ekleyip çırpma işlemine devam ettim.
- Soda kekin daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Ve daha yumuşak bir kek elde etmemize yardımcı oluyor.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Markadan markaya unun yoğunluğu değişebiliyor. 2 bardak undan sonra kabartma tozu ve vanilyalı da ekleyip kalan unu da ekledim.
- En son cevizini ekledim. Ben ceviz kullanmayı tercih ettim. Dileyenler başka şeyler de ekleyebilir yahut sade olarak da bırakabilir.
- Ben kalıbı un ve sıvı yağ ile güzelce yağlayıp unladım. Ve kek harcını kalıba döktüm. Kalıba döktükten sonra üzerine damla çikolatası serptim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirdim.
- İlk yarım saat fırını hiç açmadım. Yarım saat sonra kürdan yardımıyla ortada bir denetim ettim.
- Fırından çıkardıktan sonra her tarafını kürdanla deldim. 1 çay bardağı süt ile kekin her tarafını ıslattım.
- Islattıktan sonra birinci sıcaklığı gitmiş çikolata sosunu üzerine döküp güzelce soğuduktan sonra 1 gece dolapta beklettim.
- Üzerinin süslenmesi size kalmış. İçinde ceviz olduğu için başka şeylerle karıştırmak istemediğimden yalnızca file bademle ortasını süsledim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun