Son Konu

Kenzul arş duası ve faziletleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kenzul Arş Duasının Latince Okunuşu

La ilahe illellahul melikul hakkul mubin La ilahe illellahul hakemul adlul metin
Rabbuna ve rabbu abainel evvelin La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minezzaliminLa ilahe illellahu vahdehU la şerike leh, lehul mulku ve lehul hamdu yuhyi ve yumitu ve huve hayyul la yemUtu ebeden biyedihil hayru veileyhil masiru ve huve ala kulli şeyin kadir Ve bihi nesteinu ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim La ilahe illellahu şukran li nimetihLa ilahe illellahu ikraran bi rubUbiyyetih Ve subhanellahi tenzihen li azametih Eselukellahumme bi hakkısmikel mektUbi ala cenahı cibrile aleyke ya rab Ve bihakkısmikel mektUbi ala cenahı mikaile aleyke ya rab Ve bihakkısmikel mektUbi ala cebheti israfile aleyke ya rabVe bi hakkısmikel mektUbi ala keffi azraile aleyke ya rab Ve bi hakkısmikellezi semmeyte bihi munkeran ve nekiran aleyke ya rab Ve bihakkısmike ve esrari ıbadike aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi temme bihil islamu aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi telekkahu ademu lemma hebeta minel cenneti fe nadake fe lebbeyte duaehu aleyke ya rabVe bihakkısmikellezi nadake bihi şitu aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi kavveyte bihi hameletel arşi aleyke ya rab Ve bihakkısmikelmektUbi fittevrati vel incili vezzebUri vel furkani aleyke ya rab Ve bihakkısmike ila munteha rahmetike ala ıbadike aleyke ya rab Ve bihakkı temami kelamike aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihi ibrahimu fecealtennara aleyhi berden ve selamen aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihi ismailu fe necceytehU minezzebhı aleyke ya rabVe bihakkısmikellezi nadake bihi ishaku fe kadayte hacetehU aleyke ya rabVe bihakkısmikellezi nadake bihi hUdu aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi deake bihi yakUbu fe ra dedte aleyhi basarahU ve veledehU yUsufe aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihi davudu fe cealtehU halifeten fil ardı ve elente lehul hadide fi yedihi aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi deake bihi suleymanu fe ataytehul mulke fil ardı aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihi eyyUbu fe necceytehU minel gammillezi kane fihi aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihi isebnu meryeme fe ahyeyte lehul mevta aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihi mUsa lemma hatabeke
alettUri aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadetke bihi asiyetumraetu firavne fe
razaktehel cennete aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihi benU israile lemma cavezUlbahra aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihil hıdıru lemma meşa alel mai aleyke ya rab Ve bihakkısmikellezi nadake bihi muhammedun sallallahu aleyhi ve selleme yevmel ğari fe necceytehU aleyke ya rab İnneke entel kerimul kebiru Hasbunellahu ve nimel vekil Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim Ve sallallahu ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi vesellem

Kenzul Arş Duasının Meali

Melik (kral), Hakk, Mubin Allahtan başka ilah yoktur Hakem, Adl ve Metin Allahtan başka ilah yoktur Bizim ve eski atalarımızın Rabbidir Senden başka İlah yoktur Sen arınıksındır Ben zalimlerden oldum Allahtan başka ilah yoktur Onun ortağı yoktur Yonetim onundur Ovguler onun icindir Diriltir ve oldurur O diridir ve ebediyen olmez Hayır onun kontrolundedir, donuş onadır Ve O her şeye gucu yetendir Ve onunla yardım isteriz İyilik yapmaya, kotulukten kacmaya guc kuvvet sadece yuce ve her şeyi bilen Allahtandır

Nimetlere şukur olarak, ondan başka ilah yoktur Rabblığının ikrarı olarak, ondan başka ilah yoktur Yuceliğini arındırmak icin, Allah noksanlıklardan arınıktır

Ey Allahım! Ya Rabbi! “Cebrailin kanadında yazılı ismin hurmetine, Mikailin kanadı uzerinde yazılı ismin hurmetine, İsrafilin alnında yazılı ismin hurmetine, Azrailin avucunda yazılı ismin hurmetine, ve senin verdiğin Munker ve Nekir ismi hurmetine, ve kullarının sendeki sırları hurmetine, İslamı kendisiyle tamamladığın ismin hurmetine, ve Ademin senden oğrenip cennetten indirildiği zaman kendisiyle sana seslendiği ve senin de kabul ettiğin ismin hurmetine, Şitin sana seslendiği ismin hurmetine, arşı taşıyan melekleri kendisyle guclendirdiğin ismin hurmetine, Tevratta, İncilde, Zebur!da ve Furkanda yazılı ismin hurmetine, kullarına rahmetini sonsuza kadar ulaştırdığın ismin hurmetine, sozlerin tamamı hurmetine, İbrahim ateşe atıldığında hangi isminle sana seslendi de ateş soğuk ve selamet olduysa işte o ismin hurmetine, İsmail kesilirken hangi isminle seslendi de onu kesilmekten kurtardıysan işte o ismin hurmetine, İshak hangi isminle sana yalvardı da sen onun ihtiyaclarını karşıladıysan işte o ismin hurmetine, Hud hangi isminle sana seslendiyse işte o ismin hurmetine, Yakup sana hangi isminle dua etti de sen onun gozlerini ve cocuklarını ona geri verdiysen işte o ismin hurmetine, Davut hangi isminle sana seslendi de sen onu yeryuzune halife yaptıysan ve demiri onun elinde yumuşattıysan işte o ismin hurmetine, Suleyman hangi isminle sana dua etti de sen onu yeryuzune kral yaptıysan işte o ismin hurmetine, Eyyub hangi isminle sana seslendi de sen onu icinde bulunduğu sıkıntılardan kurtardıysan işte o ismin hurmetine, Meryem oğlu İsa hangi isminle sana seslenip de onunla oluyu dirilttiysen işte o ismin hurmetine, Musa hangi isminle sana seslendi de sen ona Turda hitap ettiysen işte o ismin hurmetine Firavunun karısı Asiye sana hangi isminle seslendi de sen onu cennette rızıklandırdıysan işte o ismin hurmetine, israiloğulları sana hangi isminle seslendiler de denizi gecirdiysen işte o ismin hurmetine, Hızır hangi isminle seslendi de onu suda yuruttuysen işte o ismin hurmetine, Muhammed SAV sana mağarada hangi isminle seslendi de sen onu kurtardıysan işte o ismin hurmetine senden istiyorum Hic şuphesiz sen comertsin, buyuksun Bize Allah yeter O ne guzel vekildir İyilik yapmaya da kotulukten kacmaya da guc kuvvet sadece yuce ve buyuk Allahtandır Allah efendimiz Muhammede, ailesine ve arkadaşlarına destek versin, guvenliklerini sağlasın!

Kenzul Arş Duası'nın Fazileti

Peygamberimiz Hz Muhammed(sav)den rivayet edilmiştir Şoyle buyuruyor:

Cebrail bana dediki: “Ey Muhammed,kim omrunde bir kere bu duayı okursa,Allah´u Teala onu,kiyamet gununde yuzu ayın ondordu gibi parlak haşrederHatta butun insanlar onu,bir peygamber veya melek sanırlarBen ve sen onun kabrinin uzerinde dururuzOna hesapsız ve azapsiz,uzerine binip Cennete girmesi icin Cennetten bir Burak getirilirSırat koprusunden şimşek gibi gecerOnun gunahı denizlerden suyundan,yağmurların damlasından,ağacların yapraklarından,kumların adedinden,taşlardan daha fazla olsa bile,kendisine kabul olunmuş(nafile)hac ve bin umre sevabı yazar
Korkan kimse olursa,Allah onu onu korktuğundan emin kılarSusayan kimse okursa,Allah onun
susuzluğunu giderirAc olan okursa,yedirir,hasta okursa şifa verir,hastanın uzerine okunursa,hastalığından kurtulur,dunya veyahut ahiret ihtiyaclarindan okursa Allah istediğini verirBir duşmandan veya sultandan korktuğu icin okursa,Allah onların şerrinden korur ve Allah´ın mahlukatından gelecek olan tum zarar ve eziyetleri kendisine ulaşmaktan meneder
Borclu olan okursa,Allah onu,borcunu odemeye muvaffak kılar,hicbir kimseye muhtac olmazEğer onu hasta olan yazan uzerinde taşırsa iyileşirKadın taşırsa kocası ona ikram ederCinden,insden ve şeytandan, sanıi ve hastalıklardan emin olurKayıp ise ailesine sağ, salim kavusurBu duayı okuyan icin cin,melek istigfar ederlerOmru bereketli olur
Kim beş defa bu duayı okursa Peygamber Aleyhisselamı ruyasında gorur
Ebu Bekir Sıddık:
Gece olsun gunduz olsun bu duayı okudum, Peygamber Aleyhisselam´ı ruyamda gordum
buyurur
Hz Omer de şoyle buyurur:
Hicbir hacetim olmadı ki onun icin bu duayi okuyayım da giderilmesin
Hz Osman (RA) diyor ki:
Ben Kur´anı Kerim´i ezberleyemezdim Resul´u Ekrem (sav)´e Bu hususu şikayet ettimBana bu duayı oğrettiOnu okuduğumda Kur´ani Kerim´ı ezberlemeyi başardimHz Ali Kerremullahu
vechedu
buyuruyorki:
Ben bu duayı okuduğum vakit dusmanıma galebe calardımKimki Fatihayi,İhlas suresini,Kafirun ve Felak ve Nas suresini uc kere okuyup sonra bu duayı okursa Allah onu karşılaştığı butun
varlıkların şerrinden korur ve her turlu hastalıktan,her zalimin şerrinden onu emin kılar ve butun isteklerini verir Kim ki okudugu gibi onu yazıp uzerinde taşırsa ve kim ki başının altına
koyup uyursa Allah´u Teala o kimsenin malından calınan ve evinden kacanı geri iade eder Akan suya okursa su durur,yahut yanan ateşe okursa dag paramparca olur,Kimki iki rekat namaz kilip her rekatında Fatiha ve bir de İhlas okuyup selam verdikten sonra bu duayı okursa dunya ve ahirete ait ne isterse tum istediklerine nail olur Bu duanın fazileti sayılmayacak kadar coktur

Üst Alt