Son Konu

Kido solucanına dikkat!..

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Guvenli icerik yonetim sistemlerinin lider geliştiricisi Kaspersky Lab, Turk kullanıcılarını Kido zararlı programının gelişmiş versiyonuna karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor Yeni virus tehdidinden Kaspersky Lab kullananlar ise etkilenmiyor

Kaspersky Lab, kullanıcıları Kido solucanının gelişmiş versiyonuna karşı uyarıyor
Guvenlik icerik yonetim cozumlerinin geliştirilmesinde onde gelen yazılım devi Kaspersky Lab, Kido zararlı programının gelişmiş bir versiyonunu tespit etti Onceki versiyonlarına kıyasla yeni versiyonun Truva atı aktivitelerini artırdığı belirtildi

NetWormWin32Kidoip, NetWormWin32Kidoiq ve Kido’nun diğer turlerinin bulaştığı makinelerde antivirus programları duzgun şekilde calışmıyor Zararlı programın yeni versiyonunun guncellemeleri yuklemek icin bağlantıya gectiği alan adı sayısını da belirgin şekilde 250’den 50 bine yukselttiği goruluyor
Kido’nun yeni versiyonunu henuz bulaşıcı bir tehdit olarak gormediğini belirten Kaspersky Lab kıdemli antivirus uzmanı Vitaly Kamluk, “Yine de Kido’nun eski versiyonları yerlerini bu en son surum ile değiştirirlerse, bu durum zararlı yazılımları oluşturanlarla mucadele eden insanların hayatını oldukca zorlaştırabilir dedi

Kaspersky Lab kullananlar guvende

Zararlı faaliyetleri ilk kez Kasım 2008’de tespit edilen Kido solucanı, Truva atı indirme ozelliği sayesinde bulaştığı bilgisayarlara başka zararlı yazılımların da bulaşmasına neden oluyor

7 Mart Cumartesi gunu Kido ve versiyonlarını iceren kayıtları antivirus Kaspersky Lab veritabanına eklendi Tum kullanıcılara ilgili işletim sistemi guncellemesini yuklemelerini tavsiye eden(Microsoft Security Bulletin) Kasperky Lab, guncel bir imza veritabanına sahip antivirus cozumu ve uygun şekilde konfigure edilmiş guvenlik duvarını da tehditten korunmak isteyenlere oneriyor Microsoft tarafından yayınlanan guvenlik guncellemesini yukleyen Kaspersky Lab antivirus urunu kullanıcılarının ise Kido tehdinden korkmalarına gerek kalmıyor BT guvenlik tehditlerine karşı en hızlı cozumu sunan Kaspersky Lab kullanıcıları yeni viruse karşı da anında korunuyor

Üst Alt