Kırmızı Meyveli Cheesecake (Borcamda) Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- yarım su bardağı çiğ badem (Tercihen)
- 100 gram tereyağı (Oda sıcaklığında erimiş)
- 450 gram labne
- 60 gram (3-4 kaşık) tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı şeker
- 1/3 su bardağı krema (İçine 1 tatlı kaşığı limon eklenerek ekşi krema haline getirilmeli)
- 2 kaşık un (Silme tepeleme arası)
- 300-400 gram çilek (Buzluktan mevsim çileği kullandım)
- 100 gram kadar böğürtlen ve yaban mersini karışımı
- 2 yemek kaşığı şeker (Meyvelerin tatlılık durumuna nazaran damak zevkinize uygun ayarlayabilirsiniz. benim çileklerim tatlı olduğu için çok kullanmadım)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kırmızı Meyveli Cheesecake (Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri ve bademi rondoda toz haline getirip erimiş tereyağıyla karıştıralım (Malzemelerin birbirine tam tutunmadığını düşünüyorsanız 1,2 kaşık süt ekleyebilirsiniz)
- Kelepçeli kabım olmadığı için daima 24 cm lik yuvarlak borcam kullanıyorum. Borcamımıza yağlı kağıdımızı hafif kenar yükseltisi olacak halde serelim ve bisküvi harcımızı üzerine yayalım (Yayarken tekrar hafif kenar yükseltisi verecek halde yayabiliriz)
- Bisküvili harcı buzdolabına alalım (Ben bir gece evvelce buzdolabına yerleştiriyorum)
- Cheesecake harcı için de şekerimizi, yumuşamış tereyağımızı ve labnemizi karıştırma kabımıza alalım ve orta ayarda 3 ila 4 dakika kadar gereçler güzelce karışana kadar çırpalım.
- Yumurtalarımızı teker teker karışımımıza ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- En son ekşi kremamızı ve unumuzu da harca ekleyerek son karıştırma sürecimizi yapalım. Ve harcımızı bisküvi katmanımızın üzerine aktaralım.
- Evvelce alt üst ayarda 170 derecede ısıtılmış fırınımızda 1 saat kadar pişirelim. Hafif kızaracak ve tepsiyi salladığımızda üstünde hareketlenme olmayacak. 1 saate yaklaştığında denetim edebilirsiniz, çok fazla fırını açmamaya dikkat edin. Ayrıyeten kekinizin çatlamamasını istiyorsanız ısınmaya güçlü bir kaba su ekleyip fırına yerleştirebilirsiniz.
- Pişen keki çabucak fırından çıkarmayalım. 15 20 dk kadar kapağı yarı açık bir halde fırınımızın içerisinde beklesin. Kekimizin ortası hafif çökecek ve sos için bir yuva oluşturacak.
- Kekimiz pişerken meyvelerimizi rondoda püre haline getirelim. Sonra sos tenceremize alıp şeker ve limon eği yapıp sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
- Meyvelerinizin tatlılık ve ekşilik durumuna nazaran sizler şeker ve limon ölçüsünü kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Sos pişerken birkaç tadım yapmaya itina gösteriyorum ben.
- Ortası hafı çökmüş ve soğumuş cheesecakekimize soğumuş sosumuzu döküp buzdolabında dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra yağlı kağıdını sıyırıp sunum tabağınıza rahatça alabilirsiniz. Dilediğiniz üzere meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Kırmızı Meyveli Cheesecake (Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı