morfeus
Yeni Üye
Kışlık Domates Konserve Tanımı İçin Materyaller
- 15 kg domates ( taze olması önemli) 25-30 kg yaptım size 15 kg olarak veriyorum ne kadar yapacaksanız o formda ayarlayabilirsiniz.
- 3 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Domates Konserve Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra uç kısımlarına x biçiminde bıçak yardımıyla çizik atalım.
- Büyük bir tencerede kaynar olan suya domatesleri sığacak kadar atalım bir dk kadar bekletelim .
- Kenarda hazır olan soğuk buzlu suya alalım kabuklarının kolay bir halde sıyrıldığını göreceksiniz.
- Kabuklarını bu halde rahatlıkla temizledikten sonra domatesleri rondodan geçirip derin tencereye alalım.
- Domatesleri rendeleyerekte yapabilirsiniz bu büsbütün sizin tercihinize kalmış ben fazlaca yaptığım için rende olarakta sevmediğimiz için bu halde yaptım.
- Tuzunu şekerini ekleyelim.
- Evvel yüksek ateşte kaynayana kadar sonra altını kısıp bir yahut bir buçuk saat kadar orta ara karıştırarak pişirelim.
- Bu ortada sıvı yağını da ekleyelim. Suyu da olduğu için biraz vakit alabilir.
- Kıvama geldiğinde aslında anlıyorsunuz.
- Kenarda kavanozları kaynar suya sokup çıkartalım kurulayalım.
- Kullanılmamış kapaklarımızı da tıpkı halde kaynamış ve altını kapattığımız suya sokup çıkartalım kurulayalım.
- Kapakları kaynar suya koymayalım yapıları bozulabilir yalnızca bir bastırıp çıkartalım.
- Daha sonra hala kaynar olan sosumuzu iki parmak boşluk kalacak biçimde kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
- Elinize bez sarın eller yanmasın.
- Sonra çabucak zıt çevirip bir gün o formda bekleyelim.
- Sonraki gün denetim edelim kapak bombeli olanlar olmamıştır kapak vakumlanmış olmalı.
- Mutlaka güneş ışığı almayan serin bir ortamda saklayalım. Ortada bir denetim edelim yarar var.
- Konservenin üzerinde beyaz pamukçuk üzere yapı varsa kapaktan hava alıyor demektir. Şimdiden ellerinize sıhhat