Son Konu

Kışlık Şakşuka Sos

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kışlık Şakşuka Sos Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo patlıcan
*2 kilo domates
*Yarım kilo kırmızı biber
*Yarım kilo yeşil biber
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*Tuz

Kışlık Şakşuka Sos Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları alacalı soyup irice doğruyoruz, suda bekletiyoruz
Domatesleri de soyup ince ince doğrayıp bir tutam da tuz ilave ediyoruz (5 dk kaynar suda bekletirseniz domatesler çok daha kolay soyulur ) Bir tencerede orta ateşte pişmeye bırakıyoruz Diğer bir yandan kırmızı biberleri ve yeşil biberleri irice doğruyoruz Patlıcanların suyunu süzüp fırın tepsisine alıyoruz Üstüne irice doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri döküyoruz Bir tutam tuz ve yarım fincan yağı ilave edip elimizle karıştırıyoruz 250 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz Patlıcan ve biberler piştikten sonra ocağın üstünde olan domates sosunun üstüne döküp iyice karıştırıyoruz Tencerenin altını kapatıp sosu önceden güzelce yıkayıp kuruladığımız yarım kiloluk konserve şişelerine dolduruyoruz Kapatmadan önce şişelerin ağzını iyice silmeyi unutmayın Şişeleri ters çevirip kalın bir örtünün üstüne koyup sıkıca örtün Bir gün boyunca hiç açmıyoruz Bir gününde sonunda şişeleri açıp kontrol ediyoruz Tutmayanları buzdolabına koyup bir kaç gün içinde tüketebilirsiniz Bu sos yemeklerin ve makarnaların üstünde çok güzel oluyor Şimdiden afiyet olsun
Not: Ben bu malzemelerle yarım kiloluk 5 şişe doldurdum Kaya tuzu kulandım

Üst Alt