nicebayan
Yeni Üye
Kitap İle İlgili Kompozisyon Örnekleri
Kitapla Alakalı Kompozisyon Örnekleri
KİTAP
Kitap en iyi dostturSıkıldığımızda yanımızdaki tek dostumuz
kitaptır
Kitap okurken kendimizi diğer bir dünyada buluruz ya da mace
ralarla doymuş bir yolculuktaBen kendimi her ikisinde debuluyorum de buluyorum
İnsanın bir kitabı okuması için o kitabı sevmesi gerekirSevmeli
ancak sonunu yani finali merak etsinÇünkü kitabı okumak için merak
edip sevmesi gerekir
Kitap sözcük dağarcığımızı geliştirirYeni kelimeleri ve anlamları
nı anlamları ve kullanıldıkları yerleri öğreniriz
Ayrıca kitap kültür zenginliğidirMesela ben tarih kitaplarını fazla
okuyorum ve haz alıyorumÇünkü geçmişimi merak ediyorum
Geçmişte ne olduğunu yaşadığım yerin nasıl alındığını alındığını bu
yüzden tarih derslerinde zorlanmıyorum
Kitap okuyan insanla okumayan bir olamazKitap okuyan kişinin
yürümesi , davrnışları , tavrı,konuşması her haliyle kültürünü gösterir
Kitap pek çok şeyi öğretir bizeBen kitpsız bir hayat düşünemi
yorum
Kitap okumak ile ilgili bir tartışma vardı ''çok gezen mi yahut
fazla okuyanmı çok bilir ?''Bencede her ikiside
Ben bildiklerimin %45 'ini okuyarak %25 'ini izleyerek %15 'ini
dinleyerek %15'ini gezerek öğrendim Görüldüğü gibi en fazla oran
okumağa yani kitaba ait
Bence bilgilerimizin izleyerek bölümü okumak vardırÇünkü
ahali bilhassa öğrenciler , televizyon izlemeyi kitap okumaya
seçim ediyorlar Olur Ya o halk müziği da televizyon izlerken bir şeyler öğ
reniyordurTıpkı haylaz bir öğrencinin imtihan kopya hazırlarken bi şey
ler öğrenmesi gibi
KİTAP VE BEN
Kitap okumak kendimce hayattaki en hoş şeylerden biridirKitap insana bir çok
şeyi ğretirBilgilendirir ve kültürlendirirKitapların benim hayatımda büyük bir yeri var
dırSürekli okumak hatta başından hiç ayrılmak istemiyorumKitaplar bende o kadar bir
alışılmışlık yaptı fakat okumadan duramıyorum
Kitaplar insana unutulmaz şeyler yaşatırKitaplar insanın yalnızlığını giderirBi
zimle arakadaş olurlarKitaplar bizim hayatımızda yardımcımızdırKitaplar insanı hayata hazırlarKitap bize mutluluk ve mutluluk duygusal verirVe bence bu hisleri yaşamak çok güzel bir duygudur ha
yata hazırlarKitap bize mutluluk ve sevinç şehvetli verirVe kendimce bu şehvetli yaşamak çok
güzel bir duygudur
Ben en fazla serüven kitaplarını ve şiir kitaplarını seviyorumAyrıca masalları ve
tavsiye veren kitapları da severimRoman,masal,öykü gibi kitaplar bizim kişiliğimizin
aynasıdır
Ben kitapları çok seviyorumVe bu yüzden her zaman bir kütüphanem olsun istemişim
dirKitapların hepsi benim olsa ne güzel olurduHepsini okurdum Hiçbirini incitmez
Sayfalarını yırtmazdımOnları okurdumBenim kitaplara duyduğum sevgi reel bir
sevgiBen kitapları katiyen bırakmam,bırakamam
Bence herkez kitap okumalıOkuma yazma haberdar olan bir birey için bu hiçte şiddet bişey
değilBence kitap okumak, internette zaman geçirmekten, televizyon izlemekten,ve bir
çokşeyden daha hoş
Kitaplar gerçek dostudurSeni asla sırtından vurmazYalan söylemez ve seni
üzmez
Arkadaşlar size tavsiyem sizde kitap okuyunVe onlarla arkadaş olunSiz onları
bırakmazsanız onlarda sizi bırakmaz!
KİTAP SEVGİSİ
Kitap okumak fazla manâlı bir kavramdır Kitap okumanın bir sürü yararı vardır Kitap okumayı sevmeyenler de vardır tabi Yararı, kitap okumak yazılılarda bize vakit kazandırır Çünkü Türkçe derslerinde seri okursak, dolayısıyla yazılılarda da bizlere vakit kazandırır Biz Türkçe derslerinde de kitap açık fikirli oluruz, fakat bu tatmin edici gelmez Kitap okumayı sadece ders içinde değil, ders açık havada da okumalıyız Kitap okumak karşımızdaki kişiye daha hoş ve daha anlamlı konuşmamızı, hoş sözle insanlara yaklaşmamızı, hoş ahlaklı olmamızı sağlar Bir düşünelim, hiçbir kimse kitap okumasaydı, bu yaşam ne kadar sıkıcı olurdu Herkes cahil, birbiriyle geçinemez olurdu Zaten Türkçeyi bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır Çünkü Türkçe bizim kendi dilimiz, onu biz koruyup sevmezsek, o zaman kim koruyup sevecek, onu biz koruyup sevelim, bilmeyenlere öğretelim Ahali kitap okuyarak boş vakitlerini değerlendiriyorlar Kitaplar ara sıra insanların hayatını değiştiriyor Halk kendince küçük gezintilere çıkıyor Bazen üzülüyor, bazen seviniyor Bu duyguları hissetmek için sadece bir kitap alıp okumamız tatmin edici İşte kitaplar olmasaydı, bu duyguları hissedemezdik Kitap okumak insanın ufkunu açar, keza dinlendirir, hem de bizi bilgilendirir Onun için hepimiz kitap okumalıyız
alıntı *
Kitapla Alakalı Kompozisyon Örnekleri
KİTAP
Kitap en iyi dostturSıkıldığımızda yanımızdaki tek dostumuz
kitaptır
Kitap okurken kendimizi diğer bir dünyada buluruz ya da mace
ralarla doymuş bir yolculuktaBen kendimi her ikisinde debuluyorum de buluyorum
İnsanın bir kitabı okuması için o kitabı sevmesi gerekirSevmeli
ancak sonunu yani finali merak etsinÇünkü kitabı okumak için merak
edip sevmesi gerekir
Kitap sözcük dağarcığımızı geliştirirYeni kelimeleri ve anlamları
nı anlamları ve kullanıldıkları yerleri öğreniriz
Ayrıca kitap kültür zenginliğidirMesela ben tarih kitaplarını fazla
okuyorum ve haz alıyorumÇünkü geçmişimi merak ediyorum
Geçmişte ne olduğunu yaşadığım yerin nasıl alındığını alındığını bu
yüzden tarih derslerinde zorlanmıyorum
Kitap okuyan insanla okumayan bir olamazKitap okuyan kişinin
yürümesi , davrnışları , tavrı,konuşması her haliyle kültürünü gösterir
Kitap pek çok şeyi öğretir bizeBen kitpsız bir hayat düşünemi
yorum
Kitap okumak ile ilgili bir tartışma vardı ''çok gezen mi yahut
fazla okuyanmı çok bilir ?''Bencede her ikiside
Ben bildiklerimin %45 'ini okuyarak %25 'ini izleyerek %15 'ini
dinleyerek %15'ini gezerek öğrendim Görüldüğü gibi en fazla oran
okumağa yani kitaba ait
Bence bilgilerimizin izleyerek bölümü okumak vardırÇünkü
ahali bilhassa öğrenciler , televizyon izlemeyi kitap okumaya
seçim ediyorlar Olur Ya o halk müziği da televizyon izlerken bir şeyler öğ
reniyordurTıpkı haylaz bir öğrencinin imtihan kopya hazırlarken bi şey
ler öğrenmesi gibi
KİTAP VE BEN
Kitap okumak kendimce hayattaki en hoş şeylerden biridirKitap insana bir çok
şeyi ğretirBilgilendirir ve kültürlendirirKitapların benim hayatımda büyük bir yeri var
dırSürekli okumak hatta başından hiç ayrılmak istemiyorumKitaplar bende o kadar bir
alışılmışlık yaptı fakat okumadan duramıyorum
Kitaplar insana unutulmaz şeyler yaşatırKitaplar insanın yalnızlığını giderirBi
zimle arakadaş olurlarKitaplar bizim hayatımızda yardımcımızdırKitaplar insanı hayata hazırlarKitap bize mutluluk ve mutluluk duygusal verirVe bence bu hisleri yaşamak çok güzel bir duygudur ha
yata hazırlarKitap bize mutluluk ve sevinç şehvetli verirVe kendimce bu şehvetli yaşamak çok
güzel bir duygudur
Ben en fazla serüven kitaplarını ve şiir kitaplarını seviyorumAyrıca masalları ve
tavsiye veren kitapları da severimRoman,masal,öykü gibi kitaplar bizim kişiliğimizin
aynasıdır
Ben kitapları çok seviyorumVe bu yüzden her zaman bir kütüphanem olsun istemişim
dirKitapların hepsi benim olsa ne güzel olurduHepsini okurdum Hiçbirini incitmez
Sayfalarını yırtmazdımOnları okurdumBenim kitaplara duyduğum sevgi reel bir
sevgiBen kitapları katiyen bırakmam,bırakamam
Bence herkez kitap okumalıOkuma yazma haberdar olan bir birey için bu hiçte şiddet bişey
değilBence kitap okumak, internette zaman geçirmekten, televizyon izlemekten,ve bir
çokşeyden daha hoş
Kitaplar gerçek dostudurSeni asla sırtından vurmazYalan söylemez ve seni
üzmez
Arkadaşlar size tavsiyem sizde kitap okuyunVe onlarla arkadaş olunSiz onları
bırakmazsanız onlarda sizi bırakmaz!
KİTAP SEVGİSİ
Kitap okumak fazla manâlı bir kavramdır Kitap okumanın bir sürü yararı vardır Kitap okumayı sevmeyenler de vardır tabi Yararı, kitap okumak yazılılarda bize vakit kazandırır Çünkü Türkçe derslerinde seri okursak, dolayısıyla yazılılarda da bizlere vakit kazandırır Biz Türkçe derslerinde de kitap açık fikirli oluruz, fakat bu tatmin edici gelmez Kitap okumayı sadece ders içinde değil, ders açık havada da okumalıyız Kitap okumak karşımızdaki kişiye daha hoş ve daha anlamlı konuşmamızı, hoş sözle insanlara yaklaşmamızı, hoş ahlaklı olmamızı sağlar Bir düşünelim, hiçbir kimse kitap okumasaydı, bu yaşam ne kadar sıkıcı olurdu Herkes cahil, birbiriyle geçinemez olurdu Zaten Türkçeyi bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır Çünkü Türkçe bizim kendi dilimiz, onu biz koruyup sevmezsek, o zaman kim koruyup sevecek, onu biz koruyup sevelim, bilmeyenlere öğretelim Ahali kitap okuyarak boş vakitlerini değerlendiriyorlar Kitaplar ara sıra insanların hayatını değiştiriyor Halk kendince küçük gezintilere çıkıyor Bazen üzülüyor, bazen seviniyor Bu duyguları hissetmek için sadece bir kitap alıp okumamız tatmin edici İşte kitaplar olmasaydı, bu duyguları hissedemezdik Kitap okumak insanın ufkunu açar, keza dinlendirir, hem de bizi bilgilendirir Onun için hepimiz kitap okumalıyız
alıntı *