B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 27 Eki 2024 #1 Kitaplarla ilgili soylenen guzel sozler Kitaplar hakkında guzel sozler Kitap ile ilgili anlamlı sozler *Kitapsız buyuyen cocuk, susuz yetişen fidana benzer (Cin atasozu) *Kitapsız yaşamak, kor, sağır, dilsiz yaşamaktır (Seneca) *Ademin hayvaniyeti yemekle, insaniyeti okumakla kaimdir (Namık Kemal) *Kitaplarım, bana yetecek kadar buyuk bir krallıktır (Shakespeare) *Kitaplar ruhun gıdasıdır (Japon atasozu) *Kitapları seviyor musunuz? O halde butun hayatınız boyunca mesut olacaksınız demektir (Jules Clarette) *Mumkun olsaydı her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekerdim (Horace) *Kitaplar, sessiz oğretmenlerdir (Gellius) *En iyi kitapların okunması, gecmiş yuzyılların en buyuk insanlarıyla konuşmak gibidir (Descartes) *Kitaplar yaşadıkca “gecmiş diye bir şey olmayacaktır (Bulver Lytton) *Kitap, icimizdeki donmuş denizin buzlarını kırmaya yarayan bir gerectir (Franz Kafka) *Okuma zevkini kazanamayanın oğrenimi yarıda kalmış demektir (P Fecaat) *Kitap, tek olumsuzluktur (Rufus Choote) *Kitapsız bir ev, ruhsuz bir vucut demektir (Cicero) *Gencliğini kitaplarla beslemeyen ulusların sonu acıdır (Ovidius) *İnsan bir kitabı her acışında yeni bir şey oğrenir (Cin atasozu) *Kitap, sağırlara seslenen dilsiz dostlardır (Hollanda atasozu) *Kitap, insanın cebinde taşıdığı bir bahce gibidir (Arap atasozu) *Turkiye Cumhuriyeti’nin temeli kulturdur Kultur, okumak, anlamak, gorebilmek, gorebildiğinden anlam cıkarmak, ders almak,duşunmek, zekayı eğitmektir (Ataturk)
Kitaplarla ilgili soylenen guzel sozler Kitaplar hakkında guzel sozler Kitap ile ilgili anlamlı sozler *Kitapsız buyuyen cocuk, susuz yetişen fidana benzer (Cin atasozu) *Kitapsız yaşamak, kor, sağır, dilsiz yaşamaktır (Seneca) *Ademin hayvaniyeti yemekle, insaniyeti okumakla kaimdir (Namık Kemal) *Kitaplarım, bana yetecek kadar buyuk bir krallıktır (Shakespeare) *Kitaplar ruhun gıdasıdır (Japon atasozu) *Kitapları seviyor musunuz? O halde butun hayatınız boyunca mesut olacaksınız demektir (Jules Clarette) *Mumkun olsaydı her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekerdim (Horace) *Kitaplar, sessiz oğretmenlerdir (Gellius) *En iyi kitapların okunması, gecmiş yuzyılların en buyuk insanlarıyla konuşmak gibidir (Descartes) *Kitaplar yaşadıkca “gecmiş diye bir şey olmayacaktır (Bulver Lytton) *Kitap, icimizdeki donmuş denizin buzlarını kırmaya yarayan bir gerectir (Franz Kafka) *Okuma zevkini kazanamayanın oğrenimi yarıda kalmış demektir (P Fecaat) *Kitap, tek olumsuzluktur (Rufus Choote) *Kitapsız bir ev, ruhsuz bir vucut demektir (Cicero) *Gencliğini kitaplarla beslemeyen ulusların sonu acıdır (Ovidius) *İnsan bir kitabı her acışında yeni bir şey oğrenir (Cin atasozu) *Kitap, sağırlara seslenen dilsiz dostlardır (Hollanda atasozu) *Kitap, insanın cebinde taşıdığı bir bahce gibidir (Arap atasozu) *Turkiye Cumhuriyeti’nin temeli kulturdur Kultur, okumak, anlamak, gorebilmek, gorebildiğinden anlam cıkarmak, ders almak,duşunmek, zekayı eğitmektir (Ataturk)