E elektronikci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,387 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 22 Kas 2023 #1 Kıyır Kıyır Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gr tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Kıyır Kıyır Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç bütün malzemeleri kabımıza alalım yumuşak bir kıvam olana kadar iyice yoğuralım. Unumuzu kontrollü yumuşak bir kıvam alana kadar ekleyelim. Bu arada malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. İstediğiniz şekli verebilirsiniz ,ben yuvarlayıp üzerine çatalla şekiller verdim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dk pişirelim…(çabuk pişiyor,fırının başından ayrılmayın ) Fırından ilk çıkınca yumuşak olabilir korkmayın biraz soğuduktan sonra sertleşecektir. Afiyet olsun ️ Kıyır Kıyır Cevizli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kıyır Kıyır Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gr tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Kıyır Kıyır Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç bütün malzemeleri kabımıza alalım yumuşak bir kıvam olana kadar iyice yoğuralım. Unumuzu kontrollü yumuşak bir kıvam alana kadar ekleyelim. Bu arada malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. İstediğiniz şekli verebilirsiniz ,ben yuvarlayıp üzerine çatalla şekiller verdim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dk pişirelim…(çabuk pişiyor,fırının başından ayrılmayın ) Fırından ilk çıkınca yumuşak olabilir korkmayın biraz soğuduktan sonra sertleşecektir. Afiyet olsun ️ Kıyır Kıyır Cevizli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı