elektronikci
Yeni Üye
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim) İçin Materyaller
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamı)
- 1 kilo elma (6 tane)
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel soğuması için iç harcını hazırlayalım. Elma kabuklarını soyalım.
- İç çekirdeklerini çıkaralım.
- Rende’nin ince ağzı ile rendeleyelim. Yapacağımız tencereye alıp üzerine toz şekerini döküp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- En son tarçın atıp altını kapatalım soğumaya bırakalım soğumaz ise hamur cıvıklaşır.
- Daha sonra hamur yapacağımız ile yeni alalım un ve kabartma hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
- Daha sonra denetimli bir biçimde un ve kabartmayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Öbür taraftan kurabiye yapacağımız modeli siz de karar verebilirsiniz ben hamur şekillendirme ile şeritler yaparak modeller verdim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye küçük bezeler kopararak halini verip içerisine 1 tatlı kaşığı soğumuş elma harcından bırakıp kapatalım.
- Ben davul fırında yaptım 20 dakika içerisinde pişti yapacak arkadaşlar denetimli bir halde pişirsin.
- Fırından çıktıktan sonra birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip istediğimiz vakit soğuduktan sonra servis edebiliriz afiyet olsun.