Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim) İçin Materyaller
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamı)
İç harcı için
1 kilo elma (6 tane)
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel soğuması için iç harcını hazırlayalım. Elma kabuklarını soyalım.
İç çekirdeklerini çıkaralım.
Rende’nin ince ağzı ile rendeleyelim. Yapacağımız tencereye alıp üzerine toz şekerini döküp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
En son tarçın atıp altını kapatalım soğumaya bırakalım soğumaz ise hamur cıvıklaşır.
Daha sonra hamur yapacağımız ile yeni alalım un ve kabartma hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
Daha sonra denetimli bir biçimde un ve kabartmayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
Öbür taraftan kurabiye yapacağımız modeli siz de karar verebilirsiniz ben hamur şekillendirme ile şeritler yaparak modeller verdim.
Yağlı kağıt serili tepsiye küçük bezeler kopararak halini verip içerisine 1 tatlı kaşığı soğumuş elma harcından bırakıp kapatalım.
Ben davul fırında yaptım 20 dakika içerisinde pişti yapacak arkadaşlar denetimli bir halde pişirsin.
Fırından çıktıktan sonra birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip istediğimiz vakit soğuduktan sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı