Kıymalı Patates Sandalı Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 orta uzunluk patates
- Sıvı yağ
- Tuz karabiber
- 150 gram kıyma
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 1 büyük domates
- Tuz
- Kırmızıbiber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığından biraz az salça
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Kıymalı Patates Sandalı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım. Bunun için evvel kıymamızı teflon tavaya alıp, yağ eklemeden kavurmaya başlayalım.
- Suyunu bırakıp, geri çekince sıvı yağ ek edelim ve küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
- Daha sonra küçük doğranmış sivri biberleri ekleyip, soteleyelim. En son küçük doğranmış domates ve baharatları ekleyelim karıştıralım 2-3 dakika ve kapağını kapatalım. Altını kısalım.
- Patateslerimizin ortasını kaşık yardımıyla oyalım. Kıymalı harcı oraya dolduracağımız için büyük oymanızda yarar var.
- Oyduğumuz kesimleri da kızartıp o denli tüketebilirsiniz. Ortasını oyduğumuz patatesleri sıvı yağında kızartıyoruz. Yağın altını çok açmayın benim ocak 1-9 ben 7 de kızarttım. Büsbütün pişmesi gerekmiyor daha fırına girecek.
- Patatesleri borcama alalım. Tuz ve karabiber serpelim. Ortasına kıymalı harçtan dolduralım.
- Şimdi salçalı sosumuzu hazırlayalım. Ben sosa sıvı yağ eklemedim patates yağda kızardı diye ancak isterseniz çok az ekleyebilirsiniz.
- Salçayı sıcak suyla ezelim çırpalım, baharatları ekleyip, karıştıralım ve patateslerin ortasına dökelim.
- Fırın kağıdını alıp suyun altında ıslatalım ve borcumun üstüne kapatalım. 200 derecelik fırında bu formda kızarana kadar patatesler büsbütün pişene kadar pişirelim.