Kıymalı Patates Sandalı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım. Bunun için evvel kıymamızı teflon tavaya alıp, yağ eklemeden kavurmaya başlayalım.
Suyunu bırakıp, geri çekince sıvı yağ ek edelim ve küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Daha sonra küçük doğranmış sivri biberleri ekleyip, soteleyelim. En son küçük doğranmış domates ve baharatları ekleyelim karıştıralım 2-3 dakika ve kapağını kapatalım. Altını kısalım.
Patateslerimizin ortasını kaşık yardımıyla oyalım. Kıymalı harcı oraya dolduracağımız için büyük oymanızda yarar var.
Oyduğumuz kesimleri da kızartıp o denli tüketebilirsiniz. Ortasını oyduğumuz patatesleri sıvı yağında kızartıyoruz. Yağın altını çok açmayın benim ocak 1-9 ben 7 de kızarttım. Büsbütün pişmesi gerekmiyor daha fırına girecek.
Patatesleri borcama alalım. Tuz ve karabiber serpelim. Ortasına kıymalı harçtan dolduralım.
Şimdi salçalı sosumuzu hazırlayalım. Ben sosa sıvı yağ eklemedim patates yağda kızardı diye ancak isterseniz çok az ekleyebilirsiniz.
Salçayı sıcak suyla ezelim çırpalım, baharatları ekleyip, karıştıralım ve patateslerin ortasına dökelim.
Fırın kağıdını alıp suyun altında ıslatalım ve borcumun üstüne kapatalım. 200 derecelik fırında bu formda kızarana kadar patatesler büsbütün pişene kadar pişirelim.