Son Konu

Kıymalı Pide

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 12 (yarım) su bardağı ılık su12 (yarım) su bardağı ılık süt14 (çeyrek) çay bardağı zeytin yağ1 yemek yemek kaşığı yoğurt1 tepeleme tatlı kaşığı instant maya1 silme akarsu kaşığı şeker1 silme tatlı kaşığı tuz2, 53 su bardağı un İçi: 200 gr dana kıyma2 tane orta tepe domates1 tane orta boy soğanSivri biber, çarliston biber1 silme tatlı kaşığı tuzluKarabiber, kırmızı toz biber, kimyonNOT :kıyma sevmeyenler lor peyniride kullanılabilir bu hamur ikisine de iyi gidiyor Üzerine: Yumurta sarısıTereyağGalete unu ya da normal un Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım *2 buçuk 3 bardak unu da eleyerek ekleyip hamur toplandığında daha pozitif yoğurmadan ( hafif ele yapışan bir kıvam olacak)Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz1 saatin sonunda mayalanmış hamurumuzu tezgahın unlayıp yoğuruyoruz 8 bezeye ayırıp yuvarlıyoruz unlanmış tezgaha diziyoruz Üzerlerini örtüp 5 dk Bekletiyoruzİçi:Kıymayı kabın içine alıyoruzSoğanı rondadan geçirdim ama çok eksik çektim ve suyunu az bir şekilde sıkarak kıyma kabına koydun diğer malzemeleri rondodan geçirdim ve kıyma kabına koydum Baharat ve tuzunu da ilave edip kaşıklar karıştırıyoruz (Dikkat edin çok sulu bir iç olmasın arkadaşlar)YAPIMI:Bezeden merdane yardımı ile hamuru unlayarak uzun şekilde açıyoruzGalete unuyla unlanmış (ben alışılagelmiş unlada yaptım ama galete unu daha fazla beğenildi) tepsiye uzun hamurları diziyoruz Bezeler için bu işlemi uygulayalım (üzerini bez ile örtüp 10 DK bekletelim)Daha önceden hazır olan kıymalı içi tüm pidelere paylaştırıyoruz kenatları kıvırıyoruz ve yumurtayı sürüyoruz200 derece ısıtılmış fırında alt üst açıp pişiriyoruzÇıkınca tereyağı ile kenarları yağlıyoruz bir tepsi ile üzerini kapatıp 5 dk bekliyoruz SAĞLIK DURUMU OLSUNol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

Üst Alt