Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- Yarım kilo kıyma
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım tutam maydanoz
- 150 gr margarin
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba un hariç öbür materyalleri koyalım ,iyice elimizle karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim, ele yapışmayan çok katı olmayacak bir hamur elde edelim .
- Biraz daha yoğuralım hamurumuz kıvamını alsın.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım bezleri aldıktan sonra 10 dk dinlendirelim üzerini örtelim.
- Daha sonra oklava yardımıyla güzelce açalım, çok ince şekile açalım, açtığımız bezleri örtü üzerine serelim.
- Açma süreci bittikten sonra geniş bir tencerede sıcak su ekleyip ocağa alalım, kaynayan suya biraz tuz ekleyelim.
- Ayrı bir kovada da soğuk su hazırlayalım.
- Açtığımız yufkaları evvel sıcak suya koyup çok bekletmeden çabucak kevgir yardımıyla alıp soğuk suya koyalım.
- Daha sonra sırayla tepsiye dizelim, tepsimizi yağlayalım her yufka da ortasını erittiğimiz yağ ile yağlayalım.
- Bir tepsiye toplam 13 adet haşladIm ben siz isteğe nazaran daha kat çıkabilirsiniz (ben 13 adet yufkayı ikiye bölüp ortasına kıymalı harcımızı koydum 6+6 yaptım) bu ölçüye 3 tepsi börek yaptım.
- En son tüm katlar bitince fırçayla üzerine yağımıda sürüp minik kareler olacak biçiminde kesiN.
- 200 derece fırında 35-40 dakika pişirip servis yapabilirsiniz.
Kıymalı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı