Son Konu

Kız Kulesi ile ilgili bilgi

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
İstanbul dendiğinde ilk olarak aklımıza gelen eserler birtanesidir

Kız KulesiKız Kulesini yakından gormek hic kısmet olmadı İstanbul doğumlu biri olarak İstanbul'da cok az zaman gecirebildim malesef

Cok merak ettiğim Kız Kulesi hakkında sizlere kısa bilgiler hazırlaıdmHem merakımı gidericem hemde sizlerle bu tarihi kule hakkında bilgiler paylaşacağım

imageskizkulesiileilgilibilgi5ad1133323cf7

Kız kulesi İstanbul boğazı girişindeki kayalık uzerine kurulmuş kucuk, şirin bir kuledir İstanbulun en cok konuşulan ve ziyaret edilen sembollerinden birisi olarak bilinmektedirKız Kulesi, istanbul’un en romantik ve gizemli mekanlarından biri olma ozelliğinide uzerinde talıyor senelerdir Alımlı, sevdalı ve denizin ortasında bir başına, yapayalnız muhteşem bir kuledir Kız Kulesi

Kızkulesi ile ilgili anlatılan ilk hikaye okudum hemen bu hikayeyide sizlerle paylaşmak istiyorum inanın cok guzel bir hikaye zaten cok kısa bu hikaye ile kız kulesi hakkında bilgileriize son veriyoruzEn guzeli gidip yerinde ziyaret etmek olsa gerek
Kız Kulesi Hakkında ;

Ovidius’un kaydettiği bir aşk hikayesi Zamanında Uskudar sırtlarında Tarnıca Afrodit adına bir tapınak vardır Hero’da genc kızların gorev yaptığı bu tapınağın rahibelerindendir

Kulede kumrulara bakmakla gorevlidir Aşka yasaklıdır Her ilkbaharda doğanın uyanışı adına tapınak cevresinde torenler yapılır, cevre şehirlerden insanlar akın akın tapınağın cevresine gelir, yenilir icilir, aşkı bulamayanlar Afrodit’e mabedinde yakararak aşkı yaşayabilmek icin yakarırlar Boğazın karşı kıyısında oturan Leandros’ta bu torene katılmak icin tapınağa geldiğinde Hero’yla karşılaşır Birbirine aşık olan iki genc, Leandros’un gece kuleye gelmesi ile aşklarını kutsarlar Kızkulesi her gece iki gencin gizli aşkına tanıklık eder Leandros’un yuzerek kuleye geldiği fırtınalı bir gunde kıskanc bir rahip feneri sondurur Karanlıkta yolunu kaybeden Leandros boğazın sularına gomulur Sevgilisinin olduğunu goren Hero da kendini Kızkulesi’nden Boğazın sularına bırakır

imageskizkulesiileilgilibilgi5ad1133508ab0

Üst Alt