Kızartmalı İçli Köfte (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo köftelik bulgur
- Yarım bardak irmik
- 3 avuç kitel bulguru biz yarma diyoruz
- 1,5 -2 su bardağı un
- 2 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo kıyma
- 5 tane kuru soğan (küçük doğranmış olacak)
- Yarım paket tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (çok dolu olmayacak şekilde)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bol sıvı yağ
Kızartmalı İçli Köfte (Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurumuzu 2 -3 su bardağı su ılık olacak formda bulgurumuzu ıslatıyoruz. 10 dakika bekletiyoruz.
- Bekleyen bulgurumuza salçamızı baharatlarımızı ,tuzumuzu ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 15 dakika yoğurduktan sonra unumuzu ve yumurtamızı ekliyoruz az az su eklemesi yaparak hamurumuzu düzgünce yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 1 saate yakın yoğuruyoruz. Yoğurmak çok değerli hamurumuzun çatlamasını önlüyor. Hamurumuz tabiri caizse sakız üzere olacak.
- Hazır olan hamurumuzu kesinlikle 10 dakika dinlendiriyoruz. ( ben makinede açtım )hazır olan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde kesimler alarak parmağımızla açıyoruz iç harcımızdan koyarak kapatıyoruz.
- İç harcının hazırlanması; İçimizi kesinlikle evvelce hazırlıyoruzki iç harcımız donsun.
- Soğanımızı ve yağımızı tavaya alarak soğanımızı güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana kıymamızı ek ediyoruz.
- Kıyma suyunu çekip düzgünce kavrulduktan sonra salçasını ve baharatlarını ek ediyoruz.
- Salçamızıda kavurduktan sonra altını kapatıp maydanozumuzu ve cevizimizi ek ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Ben elimlede açıyorum ancak makinada açılanı daha çok sevdiğim için makinada açıyorum. Malatya metodu içli köftemizi elimizle açarız genelde.
- Not:hamurumuzun çok uygun yoğrulması lazım iç harcını evvelden hazırlayıp soğutmamız lazım.
- İç harcımızda sıvı yağ katiyetle kullanmıyoruz.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra dinlendiriyoruz.
- Köftelerimizi kızartırkende kesinlikle bol yağda kızarmamız lazım.
Kızartmalı İçli Köfte (Mutlaka Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı