S seocu Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,414 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 4 Ara 2023 #1 Köfteli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için gereken malzemeler; 150 gram kıyma 1 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı galeta unu 1 küçük boy yumurta Az tuz, kimyon, kara biber Bir kaç dal maydanoz Çorba için gereken malzemeler; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım yemek kaşığı tereyağı Küçük boy 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 4-5 yemek kaşığı domates püresi veya rendesi (konserve kullandım) 1 çay bardağı arpa şehriye 5-6 su bardağı kaynar su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru nane az kara biber ve pul biber 1 limon suyu (arzuya bağlı) Köfteli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle köfte malzemelerini yoğurma kabına alalım iyice yoğuralım. Minik köfteler yapalım ve unlanmış tepsiye dizelim . Hepsi bitince uygun bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavayı sallayarak pişirelim, çabucak oluyor zaten altını kapatalım . Öte yandan yağları uygun bir tencereye alalım. Eriyince ince kıyılmış soğanı kavuralım (ben eklemeyi unutmuşum) Pembeleşince salçayı ekleyip iyice kavuralım . Domates rendesi ekleyelim, iki tur çevirelim . Şehriyeleri ekleyelim ve 5 bardak su ilavesiyle karıştırıp pişmeye bırakalım . 3-4 dakika sonra köfteleri ekleyelim. Pişmeye devam edecek ,toplamda 10 dakika civarında pişiyor . İhtiyaç olursa bu aşamada bir miktar su eklenebilir. En son tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika dinlendirelim ve servise sunalım afiyetle şifa olsun Köfteli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köfteli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için gereken malzemeler; 150 gram kıyma 1 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı galeta unu 1 küçük boy yumurta Az tuz, kimyon, kara biber Bir kaç dal maydanoz Çorba için gereken malzemeler; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım yemek kaşığı tereyağı Küçük boy 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 4-5 yemek kaşığı domates püresi veya rendesi (konserve kullandım) 1 çay bardağı arpa şehriye 5-6 su bardağı kaynar su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru nane az kara biber ve pul biber 1 limon suyu (arzuya bağlı) Köfteli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle köfte malzemelerini yoğurma kabına alalım iyice yoğuralım. Minik köfteler yapalım ve unlanmış tepsiye dizelim . Hepsi bitince uygun bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavayı sallayarak pişirelim, çabucak oluyor zaten altını kapatalım . Öte yandan yağları uygun bir tencereye alalım. Eriyince ince kıyılmış soğanı kavuralım (ben eklemeyi unutmuşum) Pembeleşince salçayı ekleyip iyice kavuralım . Domates rendesi ekleyelim, iki tur çevirelim . Şehriyeleri ekleyelim ve 5 bardak su ilavesiyle karıştırıp pişmeye bırakalım . 3-4 dakika sonra köfteleri ekleyelim. Pişmeye devam edecek ,toplamda 10 dakika civarında pişiyor . İhtiyaç olursa bu aşamada bir miktar su eklenebilir. En son tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika dinlendirelim ve servise sunalım afiyetle şifa olsun Köfteli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı