Bu kırmızı patikleri 35 numara şiş ile Nako Vizon ip kullanarak pirinc orguyle ordumYeni doğacak kız bebekler icin cok guzel ama daha buyuk ormek icin şemadan bakıp ilmek arttırabilirsiniz
Pirinc orgunun yapılışı
1 ilmek yuz,1 ilmek ters sıra sonuna kadar aynı şekilde orulur
Arka sıradan orerken duzun ustu ters,tersin ustu yuz orulurPirinc orgusu aynen bu şekilde devam eder
imageskolayanlatimlibebekpatikleri5b064ead19555
Patiğin oruluşu
20 ilmekle başlanıp pirinc orneği kurulur
4 sıradan sonra 5sırada patiğin tek tarafından artırmaya başlanır23 ilmek olana kadar er sırada tek taraftan 1 ilmek artırılır
23 ilmek olunca 4 sıra artırmadan orulur, boylece burun kısmı ortaya cıkıcaktır
Daha sonra yine eksiltmeye başlanır20 ilmek olana kadar eksiltilir
Yine 4 sıra orulur 20 ilmek 23 ilmek yapılır
Duz olan (artırılmamış taraf) topuk kısmından 11 ilmek eksiltilir
Diğer 12 ilmek hic artırmadan 4 sıra orulur
Tekrar eksiltilen 11 ilmek artırılarak 23 ilmeğe cıkarılır artırma ve eksilmelerin yapıldığı tarafta, her on sırada 1 ilmek
Yine 20 ilmek kalana kadar eksiltmeye devam edilerek 4 sıra orulup bitirilir
Bittikten sonra ust bantı 4 ilmek lastiğin ağız kısmından cıkarak 17 sıra ust bant orulup bitirilir
Arkadan 7 ilmek cıkarılarak arka taraf orulmeye başlanır ve 8 sıra ordukten sonra bitirilir
Patiğin yanlarından birleştirilerek şekil verilir
Şirin bir patik modeli daha sizlerle sevgili anneler hem basit hem cok guzel kolay gelsin diyerek modeli acıklamaısna geciyoruzPatiği 5 ilmekle başlıyoruz30 sıra haroşa ordukten sonra 10 ilmek kesiyoruz ve beyaz iple 4 sıra, pempe iple 4 sıra ters oruyoruz9 sıra beyaz 8 sıra pembe olucakResimde gosterildiği gibi dikiyoruz
imageskolayanlatimlibebekpatikleri5b064eae20417
imageskolayanlatimlibebekpatikleri5b064eaf35316
Bebek Patiği Yapılışı
54 ilmek başladım 6 sıra haraşo ordum
Sonra 1 sıra 2 kes 1 artır 2 kes 1 artır Bu sıraya kurdele gecirdim
2 sıra daha haraşo ordum
22 ilmek haraşo sonra beyaz ipliğimi bağladım 10 ilmek 10 uncu ilmeğin yanındakiyle kesGeri don Son ilmeği yanındakiyle kes Orta hep 10 ilmek kalacak Yanlardan azalma olacak
Kenarlarda 13 ortada 10 ilmek kalınca tekrar pembe iplikle 2 sıra daha haraşo orulecek
1 sıra daha ajur konacak 2 kes 1 artır
4 sıra haraşo
4 sırada beyaz renkler haraşo orulup kesilecek