Bu kırmızı patikleri 35 numara şiş ile Nako Vizon ip kullanarak pirinç örgüyle ördümYeni doğacak kız bebekler için fazla hoş lakin daha büyük örmek için şemadan bakıp ilmek arttırabilirsiniz
Pirinç örgünün yapılışı
1 ilmek yüz,1 ilmek zıt sıra ardına kadar aynı şekilde örülür
Arkadaki bayağı örerken düzün üstü zıt,tersin üstü yüz örülürPirinç örgüsü tıpkı bu şekilde devam eder
Patiğin örülüşü
20 ilmekle başlanıp pirinç örneği kurulur
4 banal sonra 5sırada patiğin tek tarafından artırmaya başlanır23 ilmek olana dek er sırada tek taraftan 1 ilmek artırılır
23 ilmek olunca 4 sıra artırmadan örülür, böylece burun kısmı ortaya çıkıcaktır
sonra tekrar eksiltmeye başlanır20 ilmek olana değin eksiltilir
Tekrar 4 sıra örülür 20 ilmek 23 ilmek yapılır
Düz olan (artırılmamış taraf) topuk kısmından 11 ilmek eksiltilir
Diğer 12 ilmek hiç artırmadan 4 sıra örülür
Her Yerde eksiltilen 11 ilmek artırılarak 23 ilmeğe çıkarılır artırma ve eksilmelerin yapıldığı tarafta, her ön sırada 1 ilmek
Yeniden 20 ilmek kalana değin eksiltmeye devam edilerek 4 sıra örülüp bitirilir
Bittikten sonradan üst bantı 4 ilmek lastiğin ağız kısmından çıkarak 17 sıra üst bant örülüp bitirilir
Arkadan 7 ilmek çıkarılarak arkadaki taraf örülmeye başlanır ve 8 sıra ördükten sonra bitirilir
Patiğin yanlarından birleştirilerek şekil verilir
Sevimli bir patik modeli daha sizlerle sevgili anneler hem kolay hem fazla güzel basit gelsin diyerek modeli açıklamaısna geçiyoruzPatiği 5 ilmekle başlıyoruz30 sıra haroşa ördükten sonradan 10 ilmek kesiyoruz ve beyaz iple 4 sıra, pempe iple 4 sıra zıt örüyoruz9 sıra beyaz 8 sıra pembe olucakResimde gösterildiği gibi dikiyoruz
Bebek Patiği Yapılışı
54 ilmek başladım 6 sıra haraşo ördüm
Sonradan 1 sıra 2 kes 1 artır 2 kes 1 artır Bu sıraya kurdele geçirdim
2 sıra daha haraşo ördüm
22 ilmek haraşo sonra beyaz ipliğimi bağladım 10 ilmek 10 uncu ilmeğin yanındakiyle kesGeri dön Son ilmeği yanındakiyle kes Orta daima 10 ilmek kalacak Yanlardan azalma olacak
Kenarlarda 13 besbelli 10 ilmek kalınca her tarafta pembe iplikle 2 sıra daha haraşo örülecek
1 sıra daha kenar işlemesi konacak 2 kes 1 artır
4 sıra haraşo
4 sırada beyaz renkler haraşo örülüp kesilecek