Son Konu

Kolay Bebek Patikleri

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kolay Bebek Patik Örnekleri

Kolay Bebek Patikleri Anlatımlı

Yapılışı

45 ilmekle başlıyoruz10 sıra haraşo örüyoruz Haraşo Gidiş ve geliş sırasında düz örüyoruz
10 sıra haraşodan sonra önde ne dek burun genişliği yapacak isek böylece ilmek bırakıyoruz örneğimizde 8 ilmek bırakıldıİlmek sayımız 44 idi

Bu durumda apaçık 8 ilmek kalacak şekilde,bu 8 ilmeğin sağında 18 ilmek, solunda 18 ilmek olacakŞimdi 17 ilmek örüyoruz 18 ilmek ile 19 ilmeği beraber örüyoruz 7 ilmek düz örüyoruz8ve 9ilmeği beraber örüyoruzBurada örgüyü zıt çeviriyoruzİlk İlmek anlamsız alınacak toplam 7 ilmek örülecek 8 ve 9 ilmek beraber örülecekHer Yerde geri dönülecek bu işlem Yeterli yüksekliğe erişinceye dek devam edecek

Yeterli irtifa ayak ucu ile etap bileği arasındaki uzaklık örneğimizde 13 sıra örüldüSağ ve solda kalan ilmek sayısı ise 10 'ar ilmek oldu Derhal haraşo örgümüze devam edebiliriz

Bot Patiğimizi hafif ıslak bir bez ile ütüleyip dikiyoruz Bağcıkları ben zincir çekerek yapın

Kırmızı Bebek Patiği Örülüşü

Bu kırmızı patikleri 35 numara şiş ile Nako Vizon ip kullanarak pirinç örgüyle ördümYeni doğacak kız bebekler için fazla hoş ama daha büyük örmek için şemadan bakıp ilmek arttırabilirsiniz

Pirinç örgünün yapılışı

1 ilmek yüz,1 ilmek zıt sıra ardına kadar aynı şekilde örülür
Arka basmakalıp örerken düzün üstü ters,tersin üstü yüz örülürPirinç örgüsü aynen bu şekilde devam eder

Patiğin örülüşü
20 ilmekle başlanıp pirinç örneği kurulur
4 bayağı sonra 5sırada patiğin tek tarafından artırmaya başlanır23 ilmek olana değin er sırada tek taraftan 1 ilmek artırılır
23 ilmek olunca 4 sıra artırmadan örülür, bu nedenle burun kısmı ortaya çıkıcaktır
sonradan tekrar eksiltmeye başlanır20 ilmek olana kadar eksiltilir
Yeniden 4 sıra örülür 20 ilmek 23 ilmek yapılır
Düz olan (artırılmamış taraf) topuk kısmından 11 ilmek eksiltilir
Diğer 12 ilmek hiç artırmadan 4 sıra örülür
Tekrar eksiltilen 11 ilmek artırılarak 23 ilmeğe çıkarılır artırma ve eksilmelerin yapıldığı tarafta, her ön sırada 1 ilmek
Yeniden 20 ilmek kalana kadar eksiltmeye devam edilerek 4 sıra örülüp bitirilir
Bittikten sonradan üst bantı 4 ilmek lastiğin ağız kısmından çıkarak 17 sıra üstteki bant örülüp bitirilir
Arkadan 7 ilmek çıkarılarak arkadaki taraf örülmeye başlanır ve 8 sıra ördükten sonra bitirilir
Patiğin yanlarından birleştirilerek şekil verilir

Sevimli bir patik modeli daha sizlerle sevgili anneler keza basit hem fazla hoş basit gelsin diyerek modeli açıklamaısna geçiyoruzPatiği 5 ilmekle başlıyoruz30 sıra haroşa ördükten daha sonra 10 ilmek kesiyoruz ve beyaz iple 4 sıra, pempe iple 4 sıra ters örüyoruz9 sıra beyaz 8 sıra pembe olucakResimde gösterildiği gibi dikiyoruz

Bebek Patiği Yapılışı

54 ilmek başladım 6 sıra haraşo ördüm
Sonradan 1 sıra 2 kes 1 artır 2 kes 1 artır Bu sıraya kurdele geçirdim
2 sıra daha haraşo ördüm
22 ilmek haraşo sonra beyaz ipliğimi bağladım 10 ilmek 10 uncu ilmeğin yanındakiyle kesGeri dön Son ilmeği yanındakiyle kes Orta defalarca 10 ilmek kalacak Yanlardan azalma olacak
Kenarlarda 13 ortada 10 ilmek kalınca baştan pembe iplikle 2 sıra daha haraşo örülecek
1 sıra daha kenar işlemesi konacak 2 kes 1 artır
4 sıra haraşo
4 sırada beyaz renkler haraşo örülüp kesilecek

*

Üst Alt