bilgisayarci
Yeni Üye
Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- Bir paket baklavalık yufka ( ben 32 tane kullandım )
- 500 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber ( isteğe bağlı )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikli iç harcımızı hazırlayalım soğanları ufak ufak doğrayalım tavayı ocağa alıp sıvı yağı koyalım soğanları ekleyip hafif pembeleşince kıymayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kıymanın suyu çekilip rengi döndüğün de tuz ,karabiber, pul biber ve kimyon ekleyip karıştıralım. 2 dakika daha pişirip ocaktan alalım, biraz soğumaya bırakalım.
- Diğer taraftan sos için bir kaseye süt, erittiğimiz tereyağını, sıvı yağ ve tuzu koyup güzelce karıştıralım yufkamızdan bir tane alıp tezgaha güzelce serelim.
- Sostan 2 yemek kaşığı sostan dökelim fırça yardımı ile güzelce her yerine sürelim ( ben her yufka serişimde sosu bir kere karıştırıyorum ki bütün materyaller karışsın o denli döküyorum yufkanın üstüne ) 2’ci yufkayı da serip birebir form yapıyorum ve 3’cü yufkada da tıpkı süreç 4’cü yufkada ise sos dökülmüyor.
- Uzun tarafına iç harçtan yerleştirelim sonra yufkayı rulo formunda saralım ‘u’ biçimini verip tepsiye dizelim.
- Bu süreci yufkalar bitene kadar yapalım ( ben bir börek için 4 yufka kullandım daha kalın seven varsa 5 de kullanabilir )
- Daha sonra kalan sosu üzerine gezdirelim 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika güzelce kızarana kadar pişirelim deneyeceklere afiyet olsun
Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı