*12 su bardağı pirinç
*et (kurbandan kalma eti kullandığım için miktarını*bilmiyorm göz*kararı koydum)
*garnitur
*1 adet patate
*1adet soğan
*tuz
*kekik
*pul biber
Kolay Maklube Tarifi Yapılışı Malzemeleri isteğinize göre azaltıp*artırabilirsiniz Önce etlerimi doğradım*düdüklü tencereye koydum Üzerini gececek kadar su koyup 20dk kadar haşladım Düdüklüden*aldığım etleri tavaya biraz yağ koyup kavurdum*ve baharatlarını attim Isladığım*pirinçlerimi biraz yağ döküp tavaya koyup kısık ateşte 10dk kadar kavurdum Daha sonra içine garnitur ekledim karıştırdım Düz bir tencereye en ata soğanları halka halka doğrayıp yerleştirdim*Üzerine eti koydum etin üzerine halka halka doğradığım*patatesleri koydum onu üzerinede kavurduğum*pirinçleri döktüm En üste de*kalan patateslerimi koydum Malzemelerimi dizdikten sonra 2 su bardağı kadar haşladığım*etin suyunu koydum ve pirinçlerin üzerini geçene kadar normal su ekledim tuz attım Kısık ateşte 30 dk kadar pişirdim Ocaktan aldıktan*sonra 5dk beklettim ve ters çevirip servise sundum Yanına*mevsim salatası ve yoğurt koymayı da ihmal etmeyin afiyet olsun