Son Konu

Komik Tiyatro Skecleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Komik skecler
Tiyatro skecleri komik

BİTMEYEN KAVGA

(Anne ile baba odada oturmaktadır Baba gazetede ilanlara bakıp iş aramakta; anne ornek cıkarmaktadır İkisi de meşguldur Cocuk isa odevi icin her ikisinden de yardım istemektedir)

COCUK : Baba! Baba! (Baba meşguldur)

BABA (Heyecanla) : Tamam, buldum buldum! İşte aradığım iş!

COCUK : Baba, dur bir dakika Bu odevi yarına yetiştirmem lazım Şu kelimede takıldım, yardım eder misin?

BABA : Şu işe girdim mi hepinize yardım edeceğim

COCUK : Tamam işte, şimdi yardım et

BABA : Ne iş ya! Butun gun otur Tam bana gore, gelsin paralar, gelsin paralar Hem oyle sermaya falan da gerektirmiyor

COCUK (Merakla) : Neymiş baba o iş

BABA (Oğunerek) : Tuvalet bekciliği

COCUK (Tiksinerek) : Tuvalet bekciliği mi?

BABA : Ne sandın ya? Senin baban cok kabiliyetli bir insan Her iş gelir elinden

COCUK : Baba madem oyle, benim şu sorumu da cevaplasana

BABA : Neymiş bakalım sorun?

COCUK : Kaktus nerde yetişir?

BABA : Eğer en hakiki kaktusu soruyorsan soyleyeyim: Bizim evde

COCUK : Yaaa! Nerde? Hangisi?

BABA : Annen oğlum Annen!

COCUK : Baba, annemin hep cicek olduğunu soylemez miydin sen?

BABA : Kaktus de bir cicektir oğlum

COCUK : Ben bir şey anlamadım ama olsun

(Cocuk cevabı defterine yazar Baba hala işin heyecanındadır Cocuk, bakar ki babadan hayır yok, annesine doner)

BABA : Anlaşılmayacak bir şey yok değil mi Dondu?

ANNE : Ne Dondu’su? Sana kac kere soyledim gobek adımı soyleme diye Hem sen kendi annenin ismine bak: Şehriye!

COCUK : Anne şehriye ne demek?

ANNE : Babaannen oğlum

COCUK : Nasıl yani?

ANNE : Babaannen şehriye gibi her yere girmez mi? İşte oyle

COCUK : Anne peki kabak nerede yetişir?

ANNE Orneğine bakarak) Dur oğlum, şu orneği cıkarıp Ayşe teyzene teslim etmem gerekiyor Malum kadın fesat mı fesat Orneği vermek istemedi, zorla aldım Orneği cıkaramayacağımı zannedip bir akşamlık izin verdi Ama benden kacar mı? Bak neredeyse cıkardım

COCUK : Anne kabak nerede yetişir? Sen durmadan kabak pişirirsin Bilirsin

ANNE : Bilemeyecek ne var oğlum Bizim evde

COCUK : Bizim evde mi? Nerede?

ANNE Bak karşı da oturuyor Babandan iyi kabak mı olur? Butun gun evde işsiz gucsuz oturup, kabak gibi buyur Yalnız saclar duruyor Bir de onlar olmasaymış tam kabak olurmuş Ama sacları dokulur mu? Dokulmez tabii Adamın hic derdi, tasası yok ki!

COCUK (Seyirciye donerek) : Tamam, anlaşıldı Bunlar yine kavga edecek Senaryo aynı Son sahnede birbirlerinden boşanacaklarını soyleyip ayrılacaklar İşiniz yoksa seyredin Ben gidiyorum Cunku bu sahneyi onceden de defalarca seyretmiştim

(Cocuk cıkar, sahnede anneyle baba kalır)

BABA : Peki senin ne derdin var? Sabahtan akşama kadar tığ durtup duruyorsun Yok, komşu orneği vermemiş de, cabuk istiyormuş da… Aman ne dert Sanki o elindeki zımbırtı olmasa dunya batacak Hem sana kac kere soyledim şu televizyonun uzerine dantel koyma diye

(Kalkıp danteli alıp yere atar)

ANNE : Bana bak herif! Kocam mocam dinlemem, şimdi sacını başını yolar, seni tam kabak yaparım

BABA : Ne diyon lan sen? Kolay mı o? Gel de kim kimin sacını başını yoluyormuş gostereyim sana

ANNE : Yeter be! Hem paran yok hem emeğe saygın yok hem de cenen cok

BABA : Boşuyorum lan seni, yeter artık on senedir senden cektiğim

ANNE : On sene mi? Bana yuz sene gibi geldi Boşa da bir asalaktan kurtulayım Ben annemin evine gidiyorum Sen de ne halin varsa gor!

BABA: Git, nasıl olsa yarın yine gelirsin!

Üst Alt