konfiçyüstan özlü sözler inatçılık sözleri inatcılık ile ilgili sözler inatçılık ile ilgili atasözleri inatçılıkla atasözleri inatçılıkla sözler güneşi kaçırdım diye üzülürken, yıldızları da kaçırırsın dünyada 5 ağır suç vardırhaydutluk ve hırsızlık bunların aralarında değildir,daha sonra gelirlerbu 5 suç şunlardır: birincisi;uyumsuz ve asi bir tabiatla birlikte gözüpeklik; ikincisi;aşağıda bir hayat tarzıyla birlikte inatçılık; üçüncüsü;cenesinin adaleli olmasıyla birlikte yalan söyleme; dördüncüsü;herkesin ayıbını,kusurunu aklında tutmakla birlikte herkesle dost geçinmek; beşincisi;hak,yargı duygusu olmamakla birlikte yaptığı haksızlıkları süslü,aydınlık gerekçeler arkasına gizlemek henuz guzellik değin erdemliligi de seven bir erkek tanımadım asilzade dusunen bir insan, digerlerinin iyi taraflarının en iyisini alır; kotulerin en kotu taraflarını degilkıt akıllılar bunun tersini yapar başkasinin izinden giden,kendi izini birakamaz derin olan kuyu degil kisa olan iptir onbeş yaşımda zihnimi vicdanıma bağladım otuzumda dimdik durdum kırkımda şüphelerimden kurtuldum elli yaşımda ilahi kanunları anladım altmışımda sakin bir kulağım oldu derhal yetmişimde, doğruluğu elden bırakmadan kalbimin tutkularının peşinden gidebilirim yalnız uyusan bile, hiç bir zaman ölü bir ceset değin acınası görünmezsin yaşamı bilmiyorsan, ölümü nasıl bilebilirsin ? seveceğin bir meslek seçersen, yaşamında bir gün bile çalışmış olmazsın her şeyin bir güzelliği vardır cümbür cemaat göremese de uzağı düşünmeyen üzüntüye yakındır adları düzeltinve berrak zihin, biraz daha olası ışık halkası gelebilir o vakit cahillik; karanlık bir odada, siyah bir kediyi yakalamaya calışmak gibidir dürüst yolu görüp de gitmemek var ya, işte bu korkaklıktır sular yükseldiğinde balıklar karıncaları yer, sular çekildiğinde karıncalar balıkları, kimin kimi yiyeceğine su karar verir