Son Konu

Konserve Kışlık Domates Sosu

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Konserve Kışlık Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

*2, 5 kilo domates
*Yarım çay bardağı yemeklik zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz

Konserve Kışlık Domates Sosu Tarifi Yapılışı Merhaba,
Birçok yemekte kullandığımız domates sosu, elinizin altında hazırladığınız konserveler olunca hem çok pratik olur zamandan kazandırır : işten sonra yemek hazırlarken veya aceleniz varken çok rahat edersiniz, hemde yazdaki güzel tadını koruyor
Tarif çok basit, ben 2 kisi olduğumuz için bu kadar yaptım siz ölçüleri x 2 yapabilirsiniz veya ayni oranda istediğiniz kadar arttırabilirsiniz
Seçtiğiniz güzel domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun, her domatesi bir kaç parça halinde rondodan geçirin
Bir tencereye (ben teflon kullandım) rondodan geçirdiğiniz domatesleri ekleyin, tüm domatesler bitene kadar bu şekilde devam edin
Orta ateşte kapak kapalı olarak domatesleri pişirin, arada kontrol edin Çıkan köpükleri kaşık yardımıyla alıp atin Domatesler biraz suyunu çekip pişmeye yakın olduğunda zeytinyağını ve tuzunu ekleyin, karıştırıp tekrar pişmeye bırakın Domatesler biraz suyunu çekecek fakat kuru kalmayacak hala suyu olacak Toplamda yaklaşık 3040 dk yetiyor
Bir kapta kullanacağınız kavanozların kapaklarını kaynar suda bekletin
Domates sosunuz hazır olduğunda tencerenin altını kapatmadan kavanozlara kepçe ile dökün Sonuna kadar doldurduğunuz kavanozun kapağını *kaynar sudan masa ile alıp çok sıkı kapatın, ve ters çevirin
Tüm kavanozları ayni şekilde doldurun
1 gün boyunca dışarıda oda sıcaklığında ters olarak bekleyecek, ertesi gün düz olarak ışık almayan bir dolapta veya odada saklayabilirsiniz
Açtığınız zaman buzdolabında saklayın ve açılanı 1 hafta sürede tüketin
Afiyet olsun

Üst Alt