I iltasyazilim Yeni Üye Katılım 25 Ara 2016 Mesajlar 2 Tepkime 1 Puanları 38 Yaş 36 Credits -2 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Kas 2023 #1 Konya ile ilgili şiirler Konya ili hakkında şiir Konya şiiri GEZ DÜNYA'Yı GÖR KONYA'YI Sözlerinin doğrulukta yeri var Çünkü orda muhabbetin seri var Ben bilirim yaranların yari var Gez dünya'yı, gör konya'yı demişler Konya'da da Mevlana'yı demişler Sanma fakat bu sözü boşa yaymışlar Nasibi olanlar bunu duymuşlar Muhabbet açları burda doymuşlar Gez dünya'yı, gör konya'yı demişler Konya'da da Mevlana'yı demişler Orda tedavi olmuş daha nelere İlim nasip olmuş anelere Semazenler dönmüş pervanelere Gez dünya'yı, gör konya'yı demişler Konya'da da Mevlana'yı demişler Nasip oldu bende girdim dergâha Elimi uzattım manevi şaha Binali der, nasip olsa birdaha Gez dünya'yı, gör konya'yı demişler Konya'da da Mevlana'yı demişler Binali Kılıç Konya Aktı gözyaşlarım silmedin Konya Ağlıyan kimimiş demedin Konya Erebilsem bir vuslata murada Müjdeli haberin beklerim Konya Evliya diyarı diyorlar sana Onlar fakat şefkattir rahmetten yandan Evladım gönderdim senin koynuna Müjdeli haberin beklerim Konya Hasret zor şeymiş sorma be Konya Biz yandık ateşte sen yanma Konya Vuslatlar ümitle dolsun ufkuna Müjdeli haberin beklerim Konya Acı telefonlar yürek sızlatır Dürüst içe bir yerleri kanatır Muştulu haberin ömür uzatır Müjdeli haberin beklerim Konya Sana anlattığım sevda türküsü Ördüğüm yumaklar katlanma örgüsü Çektiğim çileler ömür törpüsü Müjdeli haberin beklerim Konya Akbaşı ağlattın muştu ver yeter Baharlar gelmezse olurum heder Mecnunu geçerim ferhattan beter Müjdeli haberin beklerim Konya Yaşar Akbaş BEN KONYALIYIM Payitaht Şehri ulamalardanız Tüm dünyada namlı adımız İsmi büyük olan yatırlarımız Biz Konya yız Konyalıyız Cemel Ali dede tavus baba Ateşbazı Veli ulu Mevlana Kurbanım ben şu Konyama Ben Konya yım Konyalıyım Selçukluların Payi tahtı Şıh sadrettin gibi ulaması Şanlı Alaaddin Keykubatı Ben Selçuklu torunu Konyalıyım Kapu camii ve Selim sultan Şemsi Tebriz ’i denen dosttan Gururluyum Konyalı olmaktan Ben Konya yım Konyalıyım Daha ne erenlerini sayayım Adı meşhurdur meramımızın Aziziye İplikçi camileri Konya nın Ben Konya yım Konyalıyım Çoktur ilçe ve kazalarımız Mahalle semt kurulur pazarlarımız Mukbil ve çayırbağı sularımız İşte biz Konya yız Konyalıyız Fazla meşhur Tirit ve mıklası Tandırda kızaran furun kebabı Mevlana ’m dünyanı aynası Burası Konya dır Konyalıyız Sanayinde büyük gelişme var Tarihi mekanlar ve hamamlar Huzurludur Konya da halk Biz Konya yız Konyalıyız Vardır varlıklı yeraltı suların Fazla bereketli toprağı ovaların Ülkemin tahıl Ambarı sın Sen mukaddes şehir halkı Konyamsın Böylece muhteşem görünür aziziye Yeni külliyedir Hacıveyis zade Mevlana ’m çağırır gel gel diye Duyun biz Konya yız Konyalıyız Müthiş ince minare müzesi Karatay ve sırçalı medresesi Tarih dolu şehrin her köşesi Burası Konya denen Konyayız Ozan İsmail der oysa güzel Konya m Dünyaya açılıveren renkli aynam Sende yatır fazla ulamalardan atam Şükür ben Konya yım Konyalıyım İsmail Detseli *
Konya ile ilgili şiirler Konya ili hakkında şiir Konya şiiri GEZ DÜNYA'Yı GÖR KONYA'YI Sözlerinin doğrulukta yeri var Çünkü orda muhabbetin seri var Ben bilirim yaranların yari var Gez dünya'yı, gör konya'yı demişler Konya'da da Mevlana'yı demişler Sanma fakat bu sözü boşa yaymışlar Nasibi olanlar bunu duymuşlar Muhabbet açları burda doymuşlar Gez dünya'yı, gör konya'yı demişler Konya'da da Mevlana'yı demişler Orda tedavi olmuş daha nelere İlim nasip olmuş anelere Semazenler dönmüş pervanelere Gez dünya'yı, gör konya'yı demişler Konya'da da Mevlana'yı demişler Nasip oldu bende girdim dergâha Elimi uzattım manevi şaha Binali der, nasip olsa birdaha Gez dünya'yı, gör konya'yı demişler Konya'da da Mevlana'yı demişler Binali Kılıç Konya Aktı gözyaşlarım silmedin Konya Ağlıyan kimimiş demedin Konya Erebilsem bir vuslata murada Müjdeli haberin beklerim Konya Evliya diyarı diyorlar sana Onlar fakat şefkattir rahmetten yandan Evladım gönderdim senin koynuna Müjdeli haberin beklerim Konya Hasret zor şeymiş sorma be Konya Biz yandık ateşte sen yanma Konya Vuslatlar ümitle dolsun ufkuna Müjdeli haberin beklerim Konya Acı telefonlar yürek sızlatır Dürüst içe bir yerleri kanatır Muştulu haberin ömür uzatır Müjdeli haberin beklerim Konya Sana anlattığım sevda türküsü Ördüğüm yumaklar katlanma örgüsü Çektiğim çileler ömür törpüsü Müjdeli haberin beklerim Konya Akbaşı ağlattın muştu ver yeter Baharlar gelmezse olurum heder Mecnunu geçerim ferhattan beter Müjdeli haberin beklerim Konya Yaşar Akbaş BEN KONYALIYIM Payitaht Şehri ulamalardanız Tüm dünyada namlı adımız İsmi büyük olan yatırlarımız Biz Konya yız Konyalıyız Cemel Ali dede tavus baba Ateşbazı Veli ulu Mevlana Kurbanım ben şu Konyama Ben Konya yım Konyalıyım Selçukluların Payi tahtı Şıh sadrettin gibi ulaması Şanlı Alaaddin Keykubatı Ben Selçuklu torunu Konyalıyım Kapu camii ve Selim sultan Şemsi Tebriz ’i denen dosttan Gururluyum Konyalı olmaktan Ben Konya yım Konyalıyım Daha ne erenlerini sayayım Adı meşhurdur meramımızın Aziziye İplikçi camileri Konya nın Ben Konya yım Konyalıyım Çoktur ilçe ve kazalarımız Mahalle semt kurulur pazarlarımız Mukbil ve çayırbağı sularımız İşte biz Konya yız Konyalıyız Fazla meşhur Tirit ve mıklası Tandırda kızaran furun kebabı Mevlana ’m dünyanı aynası Burası Konya dır Konyalıyız Sanayinde büyük gelişme var Tarihi mekanlar ve hamamlar Huzurludur Konya da halk Biz Konya yız Konyalıyız Vardır varlıklı yeraltı suların Fazla bereketli toprağı ovaların Ülkemin tahıl Ambarı sın Sen mukaddes şehir halkı Konyamsın Böylece muhteşem görünür aziziye Yeni külliyedir Hacıveyis zade Mevlana ’m çağırır gel gel diye Duyun biz Konya yız Konyalıyız Müthiş ince minare müzesi Karatay ve sırçalı medresesi Tarih dolu şehrin her köşesi Burası Konya denen Konyayız Ozan İsmail der oysa güzel Konya m Dünyaya açılıveren renkli aynam Sende yatır fazla ulamalardan atam Şükür ben Konya yım Konyalıyım İsmail Detseli *