Son Konu

Köz Patlıcan Salatası

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
koz-patlican-salatasi.jpg

Köz Patlıcan Salatası Tanımı İçin Gereçler

• 3 adet patlıcan
  • 1-2 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • Kuru domates
  • Ezilmiş 1-2 diş sarımsak
  • İstediğiniz bir çeşit peynir
  • İsteğe bağlı ceviz
  • İsteğe bağlı 1-2 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım demet maydanoz
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Köz Patlıcan Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanlarımızın baş ve uç kısmından keserek ayıklayalım, sonra ortadan ikiye kesip tuzlu suda biraz bekletelim.
  2. Patlıcanlar kararmaması için tuzlu suda beklerken fırını ayarlayalım, fırınımızı alt üst fan biçiminde 180 dereceye getirelim.
  3. Bu sırada maydanozu, biberleri, sarımsağı küçük modüller halinde doğrayalım.
  4. Kuru domateslerimizi bir kase içine alarak üzerini geçecek formda sıcak su koyup yumuşamalarını bekleyelim, kuru domates ölçü olarak size kalmış ‍♀️ ben bir avuç kullandım.
  5. Fırınımız gereğince ısındıysa sudan çıkarıp kuruladığımız patlıcanları yağlı kağıt serilmiş tepsimize iç kısmı üste gelecek biçimde dizelim bu ayrıntı değerli üzerine dilerseniz zeytinyağı sürüp kekik, nane, pul biber, karabiberle marine edebilirsiniz ben o denli yaptım zira baharatı çok yakıştırıyorum ☺️
  6. Evvelce ısıtılmış fırına patlıcanları koyduktan sonra kuru domateslerimizin sıcak suyunu süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra ince ince doğrayalım.
  7. Doğranmış olan bütün gereçleri salata kasesine alalım.
  8. Üzeri kızarmış olması gereken patlıcanları piştiyse fırından çıkaralım, bir kaşık yardımıyla iç kısımlarını oyalım ve salata kasemizin içine alalım, bu oyma süreci çok pratik ✨
  9. Bütün materyalleri salata kasemizin içine hazırladıysak dilediğiniz peyniri üzerine serpebilirsiniz ben biraz tulum peyniri biraz ezine peyniri kullandım.
  10. Son olarak salata sosu için zeytinyağı, limon sirke kullanabilirsiniz ben içine ceviz biraz file badem ve sumak attım farklı notları seviyorum.
  11. Bütün süreçler bittikten sonra patlıcanların kabuğunu kullanmak isterseniz içine hazırladığımız karışımdan koyup, üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırınlayıp tüketebilirsiniz ‍♀️

Üst Alt