*4 orta boy su bardağı şeker ( 750 gram )
*5 orta boy su bardağı su ( 1 litre )
*1 yemek kaşığı limon suyu
Hamuru İçin; ( ölçülerde büyük boy çay bardağı kullandım )
*3 yumurta
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ( 125 gram )
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1, 5 çay bardağı irmik
*Yarım çay bardağı şeker
*2 çay bardağı un
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
Kraliçe Revani olabilmesi İçin;
*9 tane baklavalık yufka
Yufkaları ıslatmak için :
*1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Süslemek İçin;
*Hindistan cevizi ya da filetoz fıstık
Kraliçe Revani Tarifi Yapılışı İlk önce tatlının şerbeti yapılır Su ve şeker bir tencerede kaynatılır Kaynamaya başlayan şekerli su karışımına limon suyu ekle 15 dakika daha kaynat altını kapat soğumaya bırak, sonra yufkaları hazırla 3 baklava yufkasını üst üste sererek 6 eşit kare parçaya böl Her kare parçanın köşelerini keserek çıkart Artan yufkaları da aynı şekilde hazırla Yağlanan muffin kalıplarına, hazırladığın yufka parçalarını yerleştir (Çıkarılan köşe parçaları kalıbın içerisine ekle) Ardından eritilmiş tereyağ ile yufkaların üstlerini yağla Gelelim hamurun hazırlanmasına; Yumurta ile şeker köpük gibi kabarana kadar çırp Kabaran karışıma süt, yoğurt ile tereyağ ekle ve hafifçe karıştır Daha sonra un, irmik ve kabartma tozu karışımı ilave et Kısa bir süre karıştır ve homojen hale getir Şimdi yufkalarla hamurun buluşmasına geldi sıra : Hazırladığın hamur, muffin kalıpları içerine yerleştirilmiş yufkaların üstlerine paylaştır 180 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirilir (Ben 25 dakika boyunca pişirdim fakat unutmayın fırından fırına farklılık gösterebilir ) Fırından çıkardıktan sonra tatlılar muffin kalıplarından çıkar bir tepsiye al ve soğumuş olan şerbeti sıcak tatlıların üzerine dök Bir kaç saat sonra şerbetini iyice çekmiş olan revanilerin üstleri hindistan cevizi ya da fıstık ile süslenerek servise hazır hale getirebilirsin