teknolojiuzmani
Yeni Üye
Kreması Şahane Kolay Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 dolu yemek kaşığı un
- 3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 1.5 çay bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 24 adet kedi dili
- 2 su bardağı süt
- İsteğe bağlı meyve ve çikolata parçaları
Kreması Şahane Kolay Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve nişastayı eleyerek pişirme tenceresine alalım akabinde şekeri ekleyip karıştıralım. Ve 1 bardak süt ekleyip karıştırın sonra kalan sütü ve yumurta sarılarını ekleyip ocağa alalım orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp kıvam almaya başlayınca altını kapatalım ve içine margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Sonra üzerine streç sinema örterek her yerine bastırıp, dolapta 1 saat soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremamızı dolaptan çıkardıktan sonra farklı bir kapta süt kremasını mikserle çırpalım ve soğuyan kremayı da başka bi çırparak sonra birleştirip çırpın. Kusursuz kıvamlı kremamız hazır.
- En alt tabana kedi lisanı bisküvileri süt ile ıslatıp yerleştiriyoruz. Daha sonra kenarlara yeniden birebir halde kedi lisanı bisküvileri ıslatıp yerleştiriyoruz .
- En alta krema üzerine meyve koyuyoruz ortaya tekrar kedi lisanı bisküvi koyup tekrar krema ve meyve koyuyoruz.
- En üstü süslüyoruz dilediğiniz üzere. Ben çikolata topları ve çikolata rendesi koydum ve meyvelerle kapladım.