Son Konu

Kremasız Mantar Soslu Tavuk

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kremasiz-mantar-soslu-tavuk.jpg

Kremasız Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller

• 1 kg tavuk pirzola yahut tavuk bonfile (Ben pirzola kullandım)
Marine İçin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sosu İçin
  • 2.5 su bardağı süt  (Bardak ölçüsü 200ml)
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 12 adet mantar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz

Kremasız Mantar Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak tavuk pirzolaları derin bir kaseye alıp üzerine kırmızı toz biber, karabiber, zeytinyağı, kekik ve tuz ek ederek karıştırdım.
  2. Daha sonra tavukları marine olmaları için 1-2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bıraktım. (1 gece evvelce buzdolabına bırakırsanız daha lezzetli olur)
  3. Marinasyon süreci bittikten sonra tavukları kızdırdığım tavada, her iki yüzünü de çevirerek kızarttım. Sos için farklı bir tava içerisine zeytinyağı alıp üzerine piyazlık doğranan soğanı ve sarımsağı ekleyerek yavaşça soteledim.
  4. Doğradığım mantarları da ekleyip birlikte sotelemeye devam ettim. Bu ortada sütün içerisine nişasta ekleyip karıştırdım.
  5. Güzelce sotelenen mantar ve soğanların üzerine bu karışımı gezdirdim. Karabiber kırmızı biber ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra defne yapraklarını ekleyip sos yoğunlaşana kadar pişirdim.
  6. Sos kaynamaya başladığında ocağın altını kapatıp sosun içerisinden defne yapraklarını çıkarttım. Son olarak maydanozu da ekleyip karıştırdım.
  7. Kızarttığım tavuk pirzolayı servis tabağına alıp üzerine mantarlı sos gezdirerek servis ettim. Afiyet olsun.

Üst Alt