Hindistan, Bitcoin ve altcoin tarihindeki en sert yasa tasarısını kabul etmenin eşiğinde. Ülke, kripto para birimlerine sahip olmayı suç sayacak acımasız bir yasa tasarısını geçirmeye hazırlanıyor.
Hindistan, Bitcoin ve altcoin tarihindeki en sert yasa tasarısını kabul etmenin eşiğinde
Reuters’a konuşan isimsiz bir hükümet yetkilisi, Hindistan’ın kripto para birimlerini tutmayı, çıkarmayı ve ticaretini yapmayı suç sayacak bir yasa tasarısını kabul etmeye hazırlandığını açıkladı. Yeni yasa tasarısı, Bitcoin ve altcoin’lerin ticaretini ve madenciliğini yasa dışı hale getirmenin yanı sıra, onların bulundurulmasını da yasaklayacak. Kripto para yatırımcıları, herhangi bir yasal sıkıntı ile karşılaşmadan varlıklarını 6 ay içinde nakde çevirebilecek.
Acımasız tasarının, yasaya uymayanlar için zorunlu hapis cezalarını içerip içermeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Tasarının detayları bilinmemekle birlikte, herhangi bir büyük ekonomi için kripto piyasası üzerindeki en büyük baskıyı temsil edecek. Çin’de Eylül 2017’den beri kripto paralar yasaklanmış olsa da Çin halkı hala yasal olarak kripto para birimlerine sahip olabilir. Maalesef, Başbakan Narendra Modi’nin partisinin komuta çoğunluğuna sahip olması nedeniyle tasarının kabul edilmesi bekleniyor.
Özel kripto paraları yasaklamaya hazırlanan Hindistan, dijital rupi üzerinde çalışıyor
2019’un başlarında bir hükümet heyeti, kripto para birimi madenciliği yapan, tutan, transfer eden veya ihraç eden herkes için 10 yıla kadar hapis cezası öneren bir yasa tasarısı yayınladı. Ancak şu anda Hindistan’da kripto varlıklarına sahip olmak hala yasal. Hindistan Merkez Bankası (RBI), finans şirketlerinin kripto para borsalarına hizmet vermesini Nisan 2018’de yasakladı.
Bu yasak daha sonra Yüksek Mahkeme tarafından geçen Mart ayında kaldırıldı. Ancak Hindistan, geçen Eylül ayında kripto ticaretini yasaklamak için bir yasa çıkarma planını yeniledi. Özel kripto paraları yasaklamaya hazırlanan Hindistan’ın Merkez Bankası ise dijital bir rupi üzerinde çalışıyor.