bilgiliadam
Yeni Üye
Kriz mi vurdu ayça inci oyuncu Ayça İnci neden evini satabileceğini söyledi yoyuncuyu kriz mi vurdu işlerimi kesat cevaı haberimizde 'ÖDEYEMEZSEM EVİMİ SATARIM' 1548639519 1548639519 krizmivurdu5c4e5d24ad5b5krizmivurdu5c4e5d24ad5b5 krizmivurdu5c4e5d24ad5b5 :wwwbilgilihocamcommagazin144577krizmivurduhtml#post304600 OYUNCULARIN ÇOĞUNLUĞA KIYASLA DAHA DAR BİR YAŞAM SÜRDÜĞÜ DÜŞÜNÜLÜR NEDENSE FAKAT AYÇA İNCİ’NİN ANLATTIKLARI, DERTLERİN HERKES İÇİN IKI TARAFLI OLDUĞUNU HATIRLATIYOR Ayça İnci ‘Yengeç Oyunu’ filmiyle uzun bir aradan daha sonra karşımızda Bu süreyi nasıl geçirdiğini konuşurken, tüm oyuncuların sandığınız gibi ışıltılı bir hayat yaşamadığını anlattı: “Evimi krediyle aldım, ödeyemezsem satarım ERKEKLER BU FİLMİ İZLESİNLER FAKAT, KADINLARI ÜZMESİNLER Siz onu ‘Semum’, ‘O Hemen Hükümlü’, ‘Alacakaranlık’, ‘İstanbul Şahidimdir’, ‘Yanık Koza’ gibi film ve dizilerden tanıyorsunuz Bense yıllar önce büyük bir alışveriş merkezinde birlikte tezgahtarlık yaptığımız günlerden Orada bir süre çalışıp sonra ikimiz de öbür yönlere gitmiş, yeniden da görüşmemiştik Ben Iletişim Fakültesi’nde okurken, o da Ali Poyrazoğlu’ndan tiyatro dersleri alıyormuş meğer 16 sene daha sonra bambaşka kimliklerle aleyhinde karşıyayız işte yine Ayça İnci ile yaşamaktan büyük keyif aldığı Kuzguncuk’ta bir kafede buluştuk Bir araya gelme nedenimiz, İnci’nin başrolde oynadığı ve şimdi gösterimde olan ‘Yengeç Oyunu’ filmi Hatırlar mısınız bilmem; sizinle yıllar önce aynı mağazada tezgahtarlık yapmıştık Liseyi son vermek üzereydik o zamanlar Nasıl hatırlamam! Lisede de olsak, para kazanmamız gerekiyordu Zaman ne tez geçiyor Vebenim yapmadığım bir ton meslek var id Ne gibi? Türkiye oyunculuk açısından güç bir ülke Bu 16 yılda içinde, senede dörtbeş film çekebilir, bir tiyatro oyununda yer alabilirdim Ama bizde pek olmuyor Bir iş geliyor, arkasından bir meslek daha alabilmek için olur ya bir sene evde ummak zorunda kalıyorsun Evde oturduğum dönemlere çok üzülüyorum Evde oturup beklediğiniz en uzun dönem hangisiydi? Son bir buçuk yıldır, birkaç sinema projesi dıştan evde oturuyorum ÇOCUK GERÇEK DIŞI BİLE KURAMIYORUM Evde oturduğunuz dönemde nasıl para kazanıyorsunuz? Kazanamıyorsun, hazırdan yiyorsun Iş düzenlemek istesen, “Ya o anda iyi bir proje gelirse deyip erteliyorsun Konut yemekleri dükkanı ya da kafe açmak isterim, lakin bir dizi projesi gelse Başlıca diziler para kazandırıyor yok mi? Vaktiyle öyleydi Şimdi dizilerde de o furya bitti Kriz bahane edilerek fiyatlar yarıdan da aşağıya çekildi Geleceğe dair plan yapabiliyor musunuz? ya da nasıl yapıyorsunuz? Geleceğe dair tek planım, son nefesime dek oyunculuk gerçekleştirmek Fiziksel olarak bir plan yapmam imkansız Kuzguncuk’ta bir evim var, onun kredisini ödüyorum “Belki ileride onu satıp güneyde bir taş evde yaşarım diye hayal kuruyorum Bırakın bedensel şeyleri, çocuk doğurmak gibi konuların bile hayalini kuramıyorum Ama beş yıl daha kariyer yapmak istiyorum Yakınlarda yeni bir projeniz var mı? Bir sitcom projesi var Kanal satın alırsa, yakında orada oynamaya başlayacağım Yazın da da devam edecek Yaşamak için niçin Kuzguncuk’u seçtiniz? Çocukluğum Üsküdar’da Acıbadem, Koşuyolu gibi yerlerde geçti Şimdi Kuzguncuklu'yum Burası Cihangir’in Anadolu Yakası versiyonu Rakip değin kaosu yok ama rakip dek da özgürlük Komşularınızla görüşüyor musunuz? Olmaz mı? Ailem gibi oldular Geçen gün mercimek köftesi yaptım, manavımıza kadar cümbür cemaat bu köfteden tattı Geleceğe dair kuşkularınız varken, konut almaya nasıl karar verdiniz? Üç yıl önce kredi de alarak sahip oldum bu eve İşler iyi gittiği müddetçe ödemeye çalışacağım Gücüm yetmezse, bunu satıp daha minik bir konut alabilirim B planım var yani Kendinizi güvende hissetmeyi seviyorsunuz yok mi? Natürel ama Boğa burcuyum Ayağım toprağa basmalı Başınızdan daha önce bir izaç geçti Şimdi evliliğe nasıl bakıyorsunuz? Olsa da olur, olmasa da Büyük hayallerle evlenip iki ay sonradan boşanmaktansa hiç evlenmem daha iyi Çevremde 40 yıldır birlikte olup, hiç evlenmemiş çiftler var Irk Çevrenizde tahammülsüzlük sorununu çözebilmiş çift var mı? Var Ben de kendi ilişkimde çözmeye çalışıyorum Oyuncuların çoğunluğa kıyasla daha gizli bir yaşam sürdüğü düşünülür nedense Ancak Ayça İnci’nin anlattıkları, dertlerin herkes için müşterek olduğunu hatırlatıyor ‘Yengeç Oyunu’ filmiyle yeniden karşımıza meydana çıkan İnci’yle oyunculuğun arkadaki bahçesinde dolaştık ERKEKLER BU FİLMİ İZLESİNLER KI, KADINLARI ÜZMESİNLER ‘Yengeç Oyunu’ size kadar ne anlatmak istiyor? Adaleti sorguluyor Filmlerin sonunda defalarca iyiler kazanır, fakat hakiki hayatta kazın ayağı o kadar değil Bu film, hakiki hayata daha yakın Yine De bir bayan filmine dönüştü 100 sene önce tamamlanmış bir ci na yet var Ölen bir ebe ve onu öldüren birey, “Fahişeydi diyerek kurtulmuş Anlıyoruz fakat, 100 sene önceyle 100 sene sonraki kafalar arasında en minik değişiklik yok “Bu fil mi kadınların görmesi lüzum mi diyorsunuz? Ben ‘Yengeç Oyunu’nu başlıca erkeklerin seyretmesini istiyorum Bu filmi anlarlarsa kadınları üzmemeyi de öğrenebilirler Ali Özgentürk gibi ressam bir yönetmenle niyetlenmek nasıldı? Zor bir insan olduğu söylenmişti bana Fakat ben de zorluklardan güzellikler çıkabileceğine inandığım için kanımız uyuştu Bütün titizliği başarı içindi Bir ay mı sürdü çekimler? Kısa değil mi? Türkiye’de filmler maksimum biriki ayda çekiliyor Maliyet hesabı yapılıyor muhakkak Tabii Konaklamadan yemeğe değin her şey prodüksiyonun içinde Ve bu işler fazla fiyatı yüksek Sinema eleştirmenleri filmin kurgusuna dair çok eleştiride bulundu Eleştirileri okuyorum İzlediğim herhangi bir film hakkında fazla olumsuz eleştiriler yazılmış olabiliyor, ama ben o filmi beğenebiliyorum Bir Takım fimlerin kurgusu iyidir, senaryosu kötüdür; çekim mekanları iyidir, müzikleri kötüdür ‘Yengeç Oyunu’nun konusunu çok sevdim 14 YAŞINDAN BERİ EGOMLA SAVAŞIYORUM Egolarımız dostluk ilişkilerimizi nasıl etkiliyor?Bize benzesinler, bizim gibi düşünsünler istiyoruz Sonradan da bin tane kusur buluyoruz 14 yaşından beri egomla savaşıyorum Yazı yazıyorum, kedimi seviyorum Neler yazıyorsunuz? Kısa öyküler Yayımlanmamış, ola ki de hiç yayınlanmayacaklar Başkalarının hayatı, sistem, dünyaya ait sorgulamalar var Bir tek arkadaşlarım okuyor Habire yazıp, onların beynini şişiriyorum Peki, röportaja başlamadan konuştuğumuz Mevlana ve Kuantum merakınız nereden geliyor? Küçükken astronot elde etmek isterdim Bilim Teknik Dergisi okumaya o zaman başladım Sonra Carl Sagan’la devam ettim Castena’dan Mevlana’ya dek uzandım Oyunculuğu dedem, babam, halam oyuncu olduğu için seçmedim İstediğim her mesleği yapabileceğimi anladığım lahza oyunculuğu seçtim