T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 14 Eyl 2024 #1 Ktepten Lazanya Tarifi İçin Malzemeler Krep için; 3 tane yumurta 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı; 4 adet soğan 1 adet kapya biber 250 gram kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon ve pul biber Beşamel sos; 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı karabiber ve tuz Ktepten Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Krep için; yumurta kırılır ve çırpılır. Süt su ve tuz eklenir karıştırılır. Unu ilave edip homojen kıvam alana kadar karıştırın. İç harç;Kıyma kavrulur ve küp doğradığınız soğan biner eklenir kavrulur. Baharatlar eklenir ve soğutulur. Beşamel için: tereyağı kısık ateşte eritilir. Üzerine un eklenir ve kavurulur. Kavrulan una süt eklenir 5-7 dk pişirilir. En son tuz ve baharatı eklenir. Dizilimi için ben borcam kullandım krepleri dizin. Üzerine beşamel sos sürün ve üzerine kıymayı yayın. Tekrar krep kapatın üzerine krepler bitene kadar bunu tekrarlayın. En son üzerine sos ve kaşar peyniri koyup fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Ktepten Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Ktepten Lazanya Tarifi İçin Malzemeler Krep için; 3 tane yumurta 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı; 4 adet soğan 1 adet kapya biber 250 gram kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon ve pul biber Beşamel sos; 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı karabiber ve tuz Ktepten Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Krep için; yumurta kırılır ve çırpılır. Süt su ve tuz eklenir karıştırılır. Unu ilave edip homojen kıvam alana kadar karıştırın. İç harç;Kıyma kavrulur ve küp doğradığınız soğan biner eklenir kavrulur. Baharatlar eklenir ve soğutulur. Beşamel için: tereyağı kısık ateşte eritilir. Üzerine un eklenir ve kavurulur. Kavrulan una süt eklenir 5-7 dk pişirilir. En son tuz ve baharatı eklenir. Dizilimi için ben borcam kullandım krepleri dizin. Üzerine beşamel sos sürün ve üzerine kıymayı yayın. Tekrar krep kapatın üzerine krepler bitene kadar bunu tekrarlayın. En son üzerine sos ve kaşar peyniri koyup fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Ktepten Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı