Son Konu

Kucuk kızın verdiği ders

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imageskucukkizinverdigiders5b06a42a96c84

Uzun yıllar oncesi ; memleketime giderken yolda bir kasabaya uğradım Cok acıkmıştım Kasabada gezerken ,yolda gorduğum bir yabancıya ,fırını sordum O ’da bana tarif etmeye başladı: Kasabaya girdiğinizde , parkın sağ tarafında kalıyor, gorursunuz dedi
Kasabada biraz gezindikten sonra yolun kenarında bir kız cocuğu tek başına oturuyordu
Kucuk kıza sordum:
Ben,buraların yabancısıyım kucuk;parkın hemen ilerisinde bir fırın varmışo fırını arıyorumKasabanın meydanına cok yakın olduğunu soyledilerSen nerde olduğunu biliyor musun?
Kucuk kız:
Kafasını kaldırıp;
Bende buraya ilk defa geliyorum ablacımBuraların yabancısıyım,pek bilmiyorumAma yukarı doğru gitmeniz gerekiyor herhaldeDedi
Cocuğun yabancı olmasına rağmen,bunu nasıl tahmin ettiğini merak ederek sordum:
Kucuk kız:
Gulumseyerek; erguvan ciceklerinin kokusunu duymuyor musun ? dedi
Ben:
Cocuk sesleri ve kuş cıvıltıları yukardan geliyor zatenİyi ama bu erguvanların kokusu parktan değil de tek bir ağactan gelmediği ne malUm dedim
Kucuk kız:
Abla; tek bir ağactan bu kadar yoğun koku gelmez ve bu kadar cocuk bir arada boyle bağıramaz Ustelik, gul kokularıda karışıyor,erguvan kokularınaBiraz derin nefes alırsanız,fırından cıkmış ekmek kokularını duyacaksınız

Başımı hafif sallayarak, kucuk kız cocuğuna teşekkur ettim ve cebimden cıkardığım parayı ona doğru uzattımO an ondan herhangi bir tepki alamadımVe ellerimi gozlerinin onune getirerek gorup gormediğini yokladımCunku bir noktaya bakılı kalmış gozlerinden, hic bir cevap alamamak beni şaşırtmıştıO anda kor olduğunu hissetim
Cocuk ise, ben konuşurken bir anda sozlerini n yarıda kesilmesinden anlamıştı ,kendisini farkettiğimi
Işığa ve gulumsemeye hasret gozlerini benden saklamaya calışırken:
Ben doğuştan amayım ama sizden daha iyi gorur ve hissederimGormeyi o kadar
cok istiyorum ki;, ağacları kuşları ,cicekleri ,annemi, babamı ve elleri minicik olan kardeşimiSizin gozleriniz sağlammı diye sordu:
Bende:
Evet dedim
Ve oradan fırına doğru yurumeye başladım Hem yuruyor,hem de kendi kendime soruyordum: Kucuk kızmı daha iyi goruyordu,yoksa ben mi?
Ben iki gozle gormem gerekenleri hala goremiyorken, O nasıl olurda bu kadar net anlatır herşeyi ,gormedenO an , cok iyi anlayıpta emin olduğum tek şey vardı
Oda kucuk kızın gorme ozuru olmasına rağmen, benden daha iyi hissediyor ve herşeyi daha iyi gorebiliyor olmasıydı

alıntı

Üst Alt